Rinoplastia

reprezinta operatia de remodelare a nasului in vederea ameliorarii aspectului ca urmare a unei deformitati din nastere sau din perioada dezvoltarii nasului, unui traumatism sau unei alte interventii chirurgicale anterioare si de obicei se asociaza cu septoplastia, interventia de corectare a deviatiei de sept pentru ameliorarea respiratiei.

Pentru mai multe detalii despre aceasta interventie, am creat un site special:

Rinoplastie - vizualizare endoscopica
Vizualizare endoscopică a nasului

Arta rinoplastiei consta in a reda un nas armonios si functional care sa se potriveasca trasaturilor fiecarui pacient in parte si NU in a realiza un nas „standard” care sa creeze o tipologie clasica a interventiei de rinoplastie. Precum se poate remarca si din fotografii, Dr Porumb creaza un nas unic si adaptat fiecarui pacient in parte, in functie de trasaturile faciale particulare, rezultatul fiind unul spectaculos, obtinandu-se un nas natural, fara semnele caracteristice unui „nas operat” sau ale unui „nas standard”. Dr Porumb si-a dedicat cei peste 20 de ani de cariera in chirurgia plastica, acestei operatii considerate cea mai dificila din chirurgia estetica, fiind operatia preferata a dansului, efectuand 6 ani de specializare in Europa Occidentala si Statele Unite si vizitand cei mai renumiti chirurgi in aceasta interventie din Beverly Hills (unde se opereaza cele mai renumite vedete de la Hollywood).

Experiență

In prezent putem spune ca nu suntem in urma nimanui in aceasta operatie deosebit de delicata, edificatoare in acest sens fiind aprecierea renumitului Profesor James L. Baker, Jr. , fost Presedinte al Societatii Americane de Chirurgie Plastica si Estetica, o legenda vie a chirurgiei plastice, care a facut urmatoarea afirmatie despre Dr Serban Porumb :

„Congratulations on some really outstanding results, you should be the leader in secondary rhinoplasty in Europe for sure. Great job. You make me very proud!”

Pentru a obtine Excelenta in acest domeniu, Dr Serban Porumb limiteaza la 2 interventii pe zi ca si numar maxim de operatii efectuate zilnic.

Desi a primit mai multe oferte de a lucra in Europa Occidentala sau Statele Unite, Dr Serban Porumb a ales sa se intoarca acasa, in orasul natal Oradea, pentru a practica medicina si a fi alaturi de familia dansului, provenind dintr-o familie de medici renumiti din Oradea, Romania.

Dr. Porumb Serban in schimb de experienta la unul din primii trei chirurgi supra-specializati in rinoplastii din lume : Prof. Dr. Rollin K. Daniel , Los Angeles, USA.
Dr Porumb Serban in schimb de experienta la Dr Raj Kanodia, chirurgul vedetelor din Beverly Hills (Jennifer Aniston, Britney Spears, etc), specialist in rinoplastia inchisa.
Dr Porumb Serban in schimb de experienta la Dr Jay Calvert, chirurg renumit in zona Beverly Hills, Los Angeles.
Dr Porumb Serban in schimb de experienta la Dr Ashkan Ghavami, chirurg renumit in zona Beverly Hills, Los Angeles.

Sunteti un candidat potrivit la aceasta interventie:

 • daca sunteti nemultumit de forma, marimea sau structura nasului dvs.
 • daca ati suferit un traumatism in urma caruia a aparut o distorsionare a nasului
 • daca aveti defecte din nastere care afecteaza structura nasului
 • daca aveti o cocoasa care deformeaza nasul
 • daca nasul este intr-o parte , deviat
 • daca aveti o nara blocata partial sau total de un sept deviat si jeneaza respiratia
 • daca aveti o problema functionala, de respiratie, narile se lipesc cand inspirati profund
 • daca aveti o deviatie de sept, in mod obisnuit se asociaza cu septoplastia
 • daca varful nasului este lasat in jos
 • daca varful nasului este prea largit si bombat
 • daca narile sunt prea mari
 • daca nasul este prea mare in comparatie cu fata dvs
 • daca perioada de crestere a nasului s-a terminat (in general incepand cu 14-15 ani)

Ca si la orice interventie chirurgicala, pot sa apara complicatii, preocuparea noastra primordiala este de a minimiza aceste riscuri.

Principalul risc este faptul ca veti putea fi nemultumita de rezultatul obtinut dupa operatie, de aceea este esential sa avem o consultatie personalizata inainte de interventie pentru a va explica ce asteptari realistice puteti avea cu aceasta interventie. In acest sens se fac si simulari pe computer pentru a va ajuta in alegerea dvs.

Aceasta poate duce la un alt risc important al interventiei de rinoplastie, reprezentat de necesitatea de a avea nevoie de o alta procedura corectoare numita rinoplastie secundara.

Pe langa riscurile mentionate mai sus, ca si cu orice interventie chirurgicala, exista riscul de infectie si sangerare, dar veti primi instructiuni pre si postoperatorii precum si un tratament corespunzator cu antibiotic pentru a minimiza acest risc. Toate complicatiile posibile vor fi discutate inainte de operatie in cadrul consultatiei.

Noi, la Estetis Clinic, incercam sa mentinem la minim aceste riscuri, edificatoare in acest sens sunt atat rezultatele obtinute, experienta domnului Dr Serban Porumb, recenziile lasate de alti pacienti operati la noi, precum si pacientii veniti special pentru prima data in Romania, pentru dl dr Porumb, din toata lumea: Europa Occidentala, Statele Unite, Asia si Australia.

De aceea sfatul nostru este sa alegeti cu mare grija unde doriti sa faceti aceasta interventie complexa, unica si personalizata, pentru a minimiza aceste complicatii.

De la pacienți

Visul a devenit realitate
In sfarsit am primit increderea maxima in mine, visul meu de-o viata a devenit realitate. De cand eram mica ma priveam in oglinda si ziceam: ” abia astept sa cresc mai mare si sa-mi fac aceasta operatie”. In sfarsit, acest vis a devenit realitate. La inceput mi-a fost foarte frica, dar colectivul de aici si buna tratatie m-au facut sa trec foarte usor peste asta si chiar a fost placut. Va multumesc din suflet!
B.M.Pacientă
Voi reveni
Multumesc si eu intregii echipe de la Estetis Clinic pentru profesionalismul, pentru modul in care am fost tratata, si modul in care arat acum, imi da mai multa incredere in mine, forta de viata, si ma determina sa revin pentru a rectifica si alte defecte ale esteticului.
C. N.Pacientă
Profesionalism, meticulozitate și grijă
Vreau sa multumesc din suflet pentru ajutorul acordat intregii echipe. Am ramas de-a dreptul uimita sa vad de cat profesionalism, meticulozitate si grija dau dovada in tot ceea ce intreprind, atat domnul dr. Porumb cat si restul echipei de la Estetis Clinic.
G. L.Pacientă

Vă răspundem cu plăcere la întrebări:Rinoplastie

Rinoplastie închisă, deschisă, primară și secundară, septoplastie (corecție deviație de sept), cazuri congenitale.

service-image-1

Mărire sâni

Augmentare mamară prin abord transaxilar – implant mamar introdus prin axilă fără cicatrici la sâni!

service-image-4

Ridicare sâni

Lifting mamar (mastopexie), cu micșorarea sau mărirea sânilor, ptoză și hipertrofie mamară, sân tuberos.