Ce este rinoplastia

Rinoplastia reprezintă operația de remodelare a nasului în vederea ameliorării aspectului ca urmare a unei deformități din naștere sau din perioada dezvoltării nasului, unui traumatism sau unei alte intervenții chirurgicale anterioare și de obicei se asociază cu septoplastia, intervenția de corectare a deviației de sept pentru ameliorarea respirației.

Arta rinoplastiei consta în a reda un nas armonios și funcțional care să se potrivească trăsăturilor fiecărui pacient în parte și NU în a realiza un nas „standard” care să creeze o tipologie clasică a intervenției de rinoplastie. Precum se poate remarca și din fotografii, Dr. Porumb creează un nas unic si adaptat fiecărui pacient în parte, în funcție de trăsăturile faciale particulare, rezultatul fiind unul spectaculos, obținându-se un nas natural, fără semnele caracteristice unui „nas operat” sau ale unui „nas standard”. Dr. Porumb și-a dedicat cei peste 20 de ani de carieră în chirurgia plastică acestei operații, considerate cea mai dificilă din chirurgia estetică, fiind operația preferată a dânsului, efectuând 6 ani de specializare în Europa Occidentală și Statele Unite și vizitând cei mai renumiți chirurgi în această intervenție din Beverly Hills (unde se operează cele mai renumite vedete de la Hollywood).

Ce experiență are Dr. Porumb?

În prezent putem spune că nu suntem în urma nimănui în aceasta operație deosebit de delicată, edificatoare în acest sens fiind aprecierea renumitului Profesor James L. Baker, Jr., fost Președinte al Societății Americane de Chirurgie Plastică și Estetică, o legendă vie a chirurgiei plastice, care a făcut urmatoarea afirmație despre Dr. Șerban Porumb:

„Congratulations on some really outstanding results, you should be the leader in secondary rhinoplasty in Europe for sure. Great job. You make me very proud!”

Pentru a obține „Excelența” în acest domeniu, Dr. Șerban Porumb limitează la 2 intervenții pe zi ca și număr maxim de operații efectuate zilnic.

Deși a primit mai multe oferte de a lucra în Europa Occidentală sau Statele Unite, Dr. Șerban Porumb a ales să se întoarcă acasă, în orașul natal Oradea, pentru a practica medicina și a fi alături de familia dânsului, provenind dintr-o familie de medici renumiți din Oradea, România.

Dr. Porumb Serban in schimb de experienta la unul din primii trei chirurgi supra-specializati in rinoplastii din lume : Prof. Dr. Rollin K. Daniel , Los Angeles, USA.
Dr Porumb Serban in schimb de experienta la Dr Raj Kanodia, chirurgul vedetelor din Beverly Hills (Jennifer Aniston, Britney Spears, etc), specialist in rinoplastia inchisa.
Dr Porumb Serban in schimb de experienta la Dr Jay Calvert, chirurg renumit in zona Beverly Hills, Los Angeles.
Dr Porumb Serban in schimb de experienta la Dr Ashkan Ghavami, chirurg renumit in zona Beverly Hills, Los Angeles.

Am nevoie de rinoplastie?

Sunteți un candidat potrivit la intervenția de rinoplastie dacă:

 • Aveți o problemă funcțională, de respirație, nările se lipesc când inspirați profund
 • Aveti o deviatie de sept, în mod obisnuit se asociaza cu septoplastia
 • Perioada de creștere a nasului s-a terminat (în general de la 14-15 ani)
 • Sunteți nemulțumit de forma, mărimea sau structura nasului dvs.
 • Ați suferit un traumatism în urma căruia a apărut o distorsionare a nasului
 • Aveți defecte din naștere care afectează structura nasului
 • Aveți o cocoașă care deformează nasul
 • Nasul este într-o parte, deviat
 • Aveți o nară blocata parțial sau total de un sept deviat si jenează respirația
 • Vârful nasului este lăsat în jos
 • Vârful nasului este prea lărgit și bombat
 • Nările sunt prea mari
 • Nasul este prea mare în comparație cu fața

Ce riscuri sunt la o operație de rinoplastie?

Ca și la orice intervenție chirurgicală, și după rinoplastie pot sa apară complicații, preocuparea noastră primordială este de a minimiza aceste riscuri.

Principalul risc este că ați putea fi nemulțumit(ă) de rezultatul obținut după operație, de aceea este esențial să avem o consultație personalizată înainte de intervenție pentru a vi explica ce așteptări realistice puteți avea cu această intervenție. În acest sens se fac și simulări pe computer pentru a vă ajuta în alegerea dvs.

Aceasta poate duce la un alt risc important al intervenției de rinoplastie, reprezentat de necesitatea de a avea nevoie de o alta procedura corectoare numită rinoplastie secundara.

Pe lângă riscurile menționate mai sus, ca și cu orice intervenție chirurgicală, și după rinoplastie există riscul de infecție și sângerare, dar veți primi instrucțiuni pre și postoperatorii precum și un tratament corespunzător cu antibiotic pentru a minimiza acest risc. Toate complicațiile posibile vor fi discutate înainte de operație in cadrul consultației.

Noi, la Estetis Clinic, încercăm să menținem la minim aceste riscuri, edificatoare în acest sens sunt atât rezultatele obținute, experieța domnului Dr. Șerban Porumb, recenziile lăsate de alți pacienți operați la noi, precum și pacienții veniți special pentru prima dată in Romania, pentru Dr. Porumb, din toata lumea: Europa Occidentală, Statele Unite, Asia si Australia.

De aceea, sfatul nostru este să alegeți cu mare grijă unde faceți această intervenție complexă, unică și personalizată, pentru a minimiza aceste complicații.

Cât costă operația de rinoplastie?

Prețul unei intervenții de rinoplastie începe de la 3500 euro. Nu există două intervenții de rinoplastie identice, de cele mai multe ori fiind vorba de diferențe majore. Un preț exact vă putem oferi doar după consultație.

Părerile pacienților

Visul a devenit realitate
In sfarsit am primit increderea maxima in mine, visul meu de-o viata a devenit realitate. De cand eram mica ma priveam in oglinda si ziceam: ” abia astept sa cresc mai mare si sa-mi fac aceasta operatie”. In sfarsit, acest vis a devenit realitate. La inceput mi-a fost foarte frica, dar colectivul de aici si buna tratatie m-au facut sa trec foarte usor peste asta si chiar a fost placut. Va multumesc din suflet!
B.M.Pacientă
Voi reveni
Multumesc si eu intregii echipe de la Estetis Clinic pentru profesionalismul, pentru modul in care am fost tratata, si modul in care arat acum, imi da mai multa incredere in mine, forta de viata, si ma determina sa revin pentru a rectifica si alte defecte ale esteticului.
C. N.Pacientă
Profesionalism, meticulozitate și grijă
Vreau sa multumesc din suflet pentru ajutorul acordat intregii echipe. Am ramas de-a dreptul uimita sa vad de cat profesionalism, meticulozitate si grija dau dovada in tot ceea ce intreprind, atat domnul dr. Porumb cat si restul echipei de la Estetis Clinic.
G. L.Pacientă

Vă răspundem cu plăcere la întrebări:  Rinoplastie

  Rinoplastie închisă, deschisă, primară și secundară, septoplastie (corecție deviație de sept), cazuri congenitale.

  service-image-1

  Mărire sâni

  Augmentare mamară prin abord transaxilar – implant mamar introdus prin axilă fără cicatrici la sâni!

  service-image-4

  Ridicare sâni

  Lifting mamar (mastopexie), cu micșorarea sau mărirea sânilor, ptoză și hipertrofie mamară, sân tuberos.