Despre rinoplastie

Rinoplastia desemneaza chirurgia plastica si estetica a nasului.

Rinoplastie - vizualizare endoscopica
Vizualizare endoscopică a nasului

Interventia isi propune sa modifice morfologia piramidei nazale (fie partial, fie in tot ansamblul ei) si vizeaza cateodata sa corecteze eventualele probleme de respiratie nazala.

O rinoplastie poate sa fie realizata izolata sau poate fi asociata, daca e necesar, altor gesturi complementare la nivelul fetei, in particular unei genioplastii (modificarea mentonului, cateodata realizata in acelasi timp operator pentru ameliorarea profilului pe ansamblu).

Interventia vizeaza remodelarea nasului pentru infrumusetare. Este vorba despre corectarea specifica a disgratiilor prezente, fie ca sunt congenitale, consecutive unui traumatism sau datorate unui proces de imbatranire..

Scopul este obtinerea unui nas cu aspect natural, care sa se armonizeze in raport cu alte trasaturi ale fetei, si care sa convina psihologiei si personalitatii pacientului si ca raspuns la cerintele acestuia.

Principiul este de a remodela osul si cartilajul, care constituie infrastructura solida a nasului si care ii confera forma particulara, prin incizia disimulata la nivelul narinelor. Pielea care acopera nasul trebuie sa se adapteze si sa reacopere, datorita elasticitatii ei, sarpanta osteo-cartilaginoasa care a fost modificata. Acest aspect subliniaza importanta calitatii pielii pentru obtinerea rezultatului final. Intelegem ca o rinoplastie nu lasa de obicei cicatrici vizibile la nivelul pielii.

In cazul prezentei unei obstructii nazale care jeneaza respiratia, aceasta va fi tratata in acelasi timp operator, fie ca se datoreaza unei deviatii de sept nazal fie unei hipertrofii de cornete (formatiuni osoase prezente in fosele nazale).

Interventia, practicata atat la femei cat si la barbati, poate fi efectuata incepand cu sfarsitul perioadei de crestere, adica incepand aproximativ de la 16 ani.

Dr. Porumb Serban in schimb de experienta la unul din primii trei chirurgi supra-specializati in rinoplastii din lume : Prof. Dr. Rollin K. Daniel , Los Angeles, USA.
Dr Porumb Serban in schimb de experienta la Dr Raj Kanodia, chirurgul vedetelor din Beverly Hills (Jennifer Aniston, Britney Spears, etc), specialist in rinoplastia inchisa.
Dr Porumb Serban in schimb de experienta la Dr Jay Calvert, chirurg renumit in zona Beverly Hills, Los Angeles.
Dr Porumb Serban in schimb de experienta la Dr Ashkan Ghavami, chirurg renumit in zona Beverly Hills, Los Angeles.
Curecție deviație de sept, îndepărtarea cocașei și micșorarea nasului
Corecție deviație de sept și a deviației nasului, subțierea și scurtarea nasului.
Rinoplastie secundară (după o initervenție mai veche a unui alt chirurg). Caz complex

De la pacienți

Visul a devenit realitate
In sfarsit am primit increderea maxima in mine, visul meu de-o viata a devenit realitate. De cand eram mica ma priveam in oglinda si ziceam: ” abia astept sa cresc mai mare si sa-mi fac aceasta operatie”. In sfarsit, acest vis a devenit realitate. La inceput mi-a fost foarte frica, dar colectivul de aici si buna tratatie m-au facut sa trec foarte usor peste asta si chiar a fost placut. Va multumesc din suflet!
B.M.Pacientă
Voi reveni
Multumesc si eu intregii echipe de la Estetis Clinic pentru profesionalismul, pentru modul in care am fost tratata, si modul in care arat acum, imi da mai multa incredere in mine, forta de viata, si ma determina sa revin pentru a rectifica si alte defecte ale esteticului.
C. N.Pacientă
Profesionalism, meticulozitate și grijă
Vreau sa multumesc din suflet pentru ajutorul acordat intregii echipe. Am ramas de-a dreptul uimita sa vad de cat profesionalism, meticulozitate si grija dau dovada in tot ceea ce intreprind, atat domnul dr. Porumb cat si restul echipei de la Estetis Clinic.
G. L.Pacientă

Vă răspundem cu plăcere la întrebări: