Antirid și Fillere – Metode de Mărire a Buzelor
Substanța utilizată atenuează contracția musculară, acționând la nivelul joncțiunii neuromusculare prin intermediul unei acțiuni miorelaxante. Aceasta a fost aplicată încă din 1975 de către medici în corectarea strabismului la copii, a ticurilor faciale și a clipirilor incontrolabile.
Principiul se bazează pe proprietățile miorelaxante ale substanței, scopul principal fiind diminuarea acțiunii mușchilor pentru a atenua ridurile orizontale sau verticale ale feței. Aceasta permite o netezire a texturii pielii și promovează un efect de întinerire prin relaxarea tensiunii musculare. O distribuire mai adecvată a tensiunii între mușchii antagoniști la nivelul feței duce la o îmbunătățire a balanței musculare, ceea ce rezultă într-o armonie și echilibru facial mai bun.
Durata efectului poate varia în funcție de numeroși factori. În general, se recomandă repetarea tratamentului la intervale de 3 până la 9 luni.
Substanța poate fi folosită și ca metodă eficientă de tratament pentru transpirația excesivă (hipersudorația) la nivelul axilei, mâinilor sau picioarelor. Aceasta acționează local asupra glandelor sudoripare, blocând producția de transpirație. Se recomandă repetarea tratamentului între 3 luni și 1 an, în funcție de răspunsul individual.
Fillerele, produsele de umplere, au scopul de a corecta, într-un mod simplu și rapid, anumite semne de îmbătrânire sau neregularități faciale, adăugând volum în zonele unde este necesar.
Cele mai frecvente corecții se încadrează în patru categorii:
- Depresiuni: șanturi nazo-geniene (de la aripa nazală la colțul gurii), la nivelul colțului gurii, de o parte și alta a bărbiei, șanturi labio-mentoniere, cearcăne etc.
- Riduri: frontale, între sprâncene, colțul ochilor, obraji, bărbie, în jurul gurii etc.
- Buze: redesenarea conturului, îngrășarea sau sporirea volumului (mărire buze).
- Corectarea volumului: pomeți, bărbie, contur mandibular, obraji, nas, sechele cicatriceale (acnee, varicelă, post-traumatice etc.).
Deși aceste imperfecțiuni nu sunt complet eliminate, ele vor fi semnificativ reduse prin utilizarea acestor produse injectabile. Pentru a menține rezultatele obținute, se recomandă, de obicei, repetarea tratamentului la intervale de 6-12 luni.
Peeling chimic și lasere
Dr. Porumb dispune de competență și experiență în manipularea diverselor tipuri de lasere medicale, având și un masterat universitar obținut la Paris în domeniul laserelor medicale.
Termenul “laser” provine din acronimul LASER (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) și reprezintă o tehnică chirurgicală ce permite fotovaporizarea controlată. În funcție de tipurile diferite de lasere utilizate, putem obține o chirurgie mai precisă, cu vindecare mai rapidă, sau stimularea și reorientarea fibrelor de colagen din profunzimea pielii, sau îndepărtarea tatuajelor sau realizarea unei epilări definitive.
Peelingul constă într-o arsură controlată a pielii feței, decolteului sau mâinilor, având drept scop îmbunătățirea aspectului acesteia, din punct de vedere al ridurilor și al petelor eventual prezente. Există mai multe tipuri de peeling, agenții utilizați putând fi diverși, de la substanțe vegetale până la cele chimice. Efectul produs în funcție de agentul utilizat, concentrația acestuia și timpul de aplicare, poate varia de la o simplă exfoliere până la o veritabilă abraziune, având ca efect atenuarea până la dispariția unor imperfecțiuni ale pielii.