Întrebări frecvente
În această secțiune răspundem celor mai frecvente întrebări pe care le primim de la pacienții noștri despre intervențiile estetice efectuate la clinica noastră.
Care sunt avantajele tehnicii prin axilă asistată endoscopic?
Avantajele tehnicii prin axila asistata endoscopic sunt:
- NU exista cicatrici la sani, cicatricea e plasata intr-un pliu din axila astfel incat chiar si cu bratele ridicate e foarte greu de detectat chiar si pentru un ochi experimentat
- Cicatricea de sub brat de obicei se vindeca mult mai bine decat in alte zone deoarece zona este mobila si cu pliuri, unde se poate ascunde cicatricea
- Disectia se practica cu ajutorul unor pense de ultima generatie, dotate cu nanotehnologie, similar chirurgiei robotice, atraumatice, astfel incat recuperarea e mult mai rapida
- Precizia cu care se practica interventia este mult mai mare, intrucat operatia se vizualizeaza pe un monitor care mareste campul operator de aproximativ 3-4 ori, similar chirurgiei robotice
- Riscul de pierdere a sensibilitatii sfarcului si a pielii sanului de la mamelon in jos pana in pliul inframamar, e mult mai redus, intrucat cicatricea este plasata la distanta de san, sub brat
- Riscul de a se desface cicatricea cu expunerea sau iesirea implantului, prezent in cazul tehnicii pe sub sani datorita tensiunii create de implantul mamar la nivelul sanului, este practic inexistent cu tehnica prin axila, intrucat nu exista tensiune la nivelul axilei, aceasta fiind prezenta la nivelul sanului
- Se poate purta orice fel de sutien, inclusiv cele cu intarituri (balene), deoarece acestea nu apasa si nu jeneaza cicatricea (cum se poate intampla cand cicatricea e sub san)
- Implantul se poate pozitiona atat in fata cat si in spatele muschiului pectoral si daca ulterior veti dori sa schimbati implantul, cu unul mai mare sau mai mic, se poate efectua interventia prin aceeasi cicatrice de sub brat
In prezent aceasta tehnica este cea mai avansata tehnica de marire a sanilor, utilizand cea mai avansata tehnologie in domeniu si reprezinta recomandarea noastra principala, noi fiind primii care am introdus in Romania aceasta tehnica endoscopica de ultima generatie.
Ce inseamna procedura in sine?
De ce este aleasa aceasta incizie (taietura) de catre pacienti pentru plasarea implanturilor?
E mai dificil plasarea implanturilor prin axila?
E mai dureroasa aceasta tehnica de abord axilar?
Exista un risc mai crescut de aparitie a infectiei?
Ce ingrijiri sunt necesare dupa acest tip de interventie?
Acest tip de incizie (taietura) ma va afecta medical in vreun fel?
Cum se vindeca incizia de sub brat? Si cum va arata dupa vindecare?



Incizia in general se situeaza intre 3-4 cm (pentru implanturile cu silicon), in mod normal se vindeca intr-un pliu de sub brat, astfel incat pentru un ochi ne-antrenat nu este detectabila (vedeti pagina web a clinicii). Noi suntem de parere ca se vindeca mai bine decat o cicatrice de sub san sau in jurul areolei (sfarcului), intrucat se afla intr-un pliu cutanat unde pielea este laxa si mobila (ca la pleoapele superioare unde de asemenea in general sunt cicatrici abia detectabile).
Ce se intampla daca pe viitor e nevoie de o reinterventie de ajustare/schimbare a implanturilor?
Cum sunt rezultatele cu implanturile introduse endoscopic prin axila?
Daca se introduce implantul pe sub sani, cicatricea este mai vizibila?
In schimb prin plasarea cicatricii sub brat, exista mari sanse ca nimeni sa nu realizeze ca aveti implanturi, evitand in acest fel unele situatii poate neplacute.
Care chirurgi plasticieni practica aceasta tehnica?
Dr. Porumb Serban are o experienta deosebita cu toate tehnicile, inclusiv cu cea endoscopica transaxilara, pe care a invatat-o si practicat-o in America (S.U.A.), fiind primul care a introdus in Romania tehnica transaxilara endoscopica full HD. De asemenea are un masterat efectuat la Paris la Universitatea Paris XI, sub egida Institutului Gustave Roussi, intitulat „Tehnici Chirurgicale in Chirurgia Sanului Carcinologica si Reparatorie”, avand o experienta completa in chirurgia sanului.
Chiar daca nu am nimic inauntrul nasului, de ce nasul imi e infundat?
De ce simt ca mi se scurge ceva in gat?
De ce am o secretie la nivelul narilor in primele zile dupa interventie?
Am o usoara durere de cap si nu pot sa dorm, e normal, ce medicamente pot sa iau?
Au trecut deja 2 zile de la operatie, de ce umflatura si vanataile s-au accentuat?
Cand pot sa ma spal pe par?
Pot sa curat marginile narilor?
De ce ocazional simt un miros ciudat in interiorul nasului?
Au trecut deja 6 saptamani de la operatie, de ce nasul se mai umfla periodic?
Cand se poate relua zborul cu avionul?
E normal ca pielea nasului sa fie amortita?
Primele 3-6 luni dupa interventie, pielea nasului se simte mai putin, simtindu-se „amortita”, evitati expunerea la temperaturi extreme in aceasta perioada, intrucat sensibilitatea fiind diminuata, puteti sa produceti arsuri la soare sau degeraturi la frig. Pe aceasta perioada utilizati palarii de soare si creme cu factor de protecte SPF de 50+ similare cu cele care protejeaza pielea copiilor.
E normal ca buza superioara sa fie amortita, umflata si chiar sa ma doara dintii?
Daca vi se umfla un pic si buza superioara si o simtiti un pic amortita , e ceva normal dupa interventia de septoplastie. Aceste simptome vor disparea in general progresiv in aproximativ 2-3 saptamani dupa interventie. Deci aceste simptome sunt normale si vor disparea progresiv.
E normal ca nu simt mirosurile si gustul mi-a disparut?
Da, e normal in prima saptamana cand aveti atelele de fixare la nivelul nasului. Mirosul va reveni dupa indepartarea atelelor , si gustul la fel existand o conexiune intre cele doua simturi.
Dureri intense de cap, febra, confuzie, simptome neurologice
Daca va doare foarte intens si persistent capul, aveti febra, nu puteti suporta lumina, gatul este intepenit mai ales la incercarea de a atinge pieptul cu barbia, varsaturi, confuzie, ameteala, sau alte simptome neurologice sunati imediat medicul curant sau serviciul de urgenta, e posibila o complicatie care necesita internarea in spital!
In caz ca aveti nelamuriri sau o problema medicala , care nu au fost explicate mai sus , nu luati decizii de unul singur, ne puteti intreba telefonic, sau daca e necesar va rugam sa veniti la o consultatie de specialitate cu medicul curant pentru a afla raspunsul la problema d-voastra.