Chirurgia siluetei

Lipoaspirație

Lipoaspiratia permite sa indeparteze radical si definitiv surplusul de grasime localizata.

Aceste surplusuri adipoase localizate, in general, nu dispar in ciuda unui regim alimentar sau exercitiu fizic. Dimpotriva lipoaspiratia nu constituie o metoda de slabire, si ca urmare scopul ei nu este de a stabiliza greutatea pacientei sau pacientului : astfel o lipoaspiratie corect realizata nu se substituie unui regim de viata igienic. Operatia de lipoaspiratie nu constituie tratamentul obezitatii. Principiul lipoaspiratiei (introdus incepand cu 1977 de Dr. Yves-Gerard Illouz) consta in introducerea prin niste incizii foarte mici, a unor canule cu varful rotunjit, atraumatice, perforate la o extremitate de unul sau mai multe orificii. Aceste canule sunt conectate la un circuit inchis in care se creeaza o presiune negativa. In acest mod poate fi posibila o aspiratie armonioasa si atraumatica a celulelor adipoase in exces. Deoarece celulele grasoase nu au proprietatea de a se re-multiplica, nu va exista o recidiva a acestei suprapopulatii adipocitare. In practica, lipoaspiratia se poate aplica unor regiuni numeroase ale corpului : coapse, solduri, abdomen, fese, genunchi, gambe, glezne, brate….Progresele tehnice au permis extinderea acestei interventii la nivelul fetei si gatului. Progresele recente, in special cele la nivelul lipoaspiratiei superficiale, datorita utilizarii unor canule foarte fine, fac ca pielea deasupra zonei tratate sa nu mai sufere in urma lipoaspiratiei : dimpotriva, aspectul pielii poate fi ameliorat prin retractie cutanata generata in urma unei lipoaspiratii superficiale realizate conform regulilor artei. Ca urmare, trebuie retinut ca lipoaspiratia, in ciuda banalitatii ei in decursul ultimilor ani, trebuie considerata intotdeauna ca o veritabila interventie chirurgicala si care trebuie realizata de un chirurg plastician competent si calificat si cu o formare specifica in aceasta tehnica, efectuandu-se intr-un context chirurgical.

Pacienta de 24 ani, nemultumita de aspectul voluminos si celulitic la nivelul coapselor si feselor, cu un surplus important de grasime, avand un discomfort psihologic si vestimentar, doreste sa apeleze la chirurgie estetica pentru o operatie estetica de liposuctie pentru indepartarea acestui exces, pacienta fiind foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.
Pacienta de 31 ani, nemultumita de aspectul voluminos si surplusul de grasime la nivel abdominal, avand un discomfort psihologic si vestimentar, doreste sa apeleze la chirurgie estetica pentru o operatie estetica de liposuctie pentru indepartarea acestui exces, pacienta fiind foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice. Concomitent s-a practicat si interventia de mastopexie lifting mamar - cu reducere mamara.
Pacienta de 22 ani, nemultumita de surplusul de grasime de sub barbie (gusa), doreste sa apeleze la chirurgie estetica pentru o operatie estetica de liposuctie pentru indepartarea acestui exces, pacienta fiind foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

Abdominoplastia

Dizgratiile care afecteaza peretele abdominal sunt in mod particular prost resimtite si greu suportate. Aparitia lipoaspiratiei a permis transormarea acestui tip de chirurgie permitand reducerea importantei interventiilor si diminuarea cicatricilor. In cazul peretelui abdominal nu exista un singur tip de chirurgie care poate fi aplicat in toate cazurile. E necesara o analiza a leziunilor existente si a lua in calcul mai multi parametri : situatia pielii, importanta surplusului grasos, tonicitatea peretelui abdominal, morfologia generala a fiecarui pacient : de aici vom deduce strategia optima in fiecare caz in parte. La modul schematic in cazul unei cereri de corectie chirurgicala a peretelui abdominal doua cazuri pot fi observate : sau o lipoaspiratie abdominala izolata poate fi recomandata, sau e necesar sa recurgem la o plastie abdominala sau abdominoplastie. Scopul acestei interventii este de a indeparta pielea care este cea mai lezata (destinsa, cu cicatrici sau vergeturi) si de a reintinde pielea sanatoasa periferica. Putem asocia in acelasi timp tratamentul unui surplus grasos localizat prin lipoaspiratie si tratamentul leziunilor muschilor abdominali (diastasis, hernie). Abdominoplastia realizata cea mai frecvent consista in a indeparta o larga fasie de piele corespunzand unei regiuni situata intre ombilic si pubis conform unui desen adaptat leziunilor. Pielea adiacenta, sanatoasa, situata ca regula generala deasupra ombilicului, va fi intinsa in jos, de o asemenea maniera de a putea reconstitui peretele abdominal cu o piele de buna calitate. Ombilicul este conservat si replasat in pozitie normala, printr-o incizie facuta la nivelul pielii reintinse. O asemenea chirurgie lasa intotdeauna o cicatrice mai mult sau mai putin lunga, mai mult sau mai putin ascunsa, in functie de importanta si localizarea pielii lezate care a necesitat indepartarea. Cel mai adesea aceasta cicatrice este situata la bordul superior al firelor de par pubiene si se prelungeste mai mult sau mai putin in plicile inghinale. Lungimea ei poate fi prevazuta inaintea interventiei pacienta necesitand a fi prevenita sub acest aspect.

Pacienta de 54 ani, nemultumita de aspectul abdomenului cu un surplus important de piele si grasime, avand un discomfort psihologic si vestimentar, doreste sa apeleze la chirurgie estetica pentru o operatie estetica de abdominoplastie (lifting abdominal) pentru indepartarea acestui exces, pacienta fiind foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.
Pacienta de 37 ani, nemultumita de aspectul abdomenului deformat in urma unei interventii chirurgicale anterioare, doreste sa apeleze la chirurgie estetica pentru o operatie estetica de abdominoplastie (lifting abdominal), pacienta fiind foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.Â
Pacienta de 52 ani, nemultumita de aspectul abdomenului cu un surplus important de piele si grasime, avand un discomfort psihologic si vestimentar, doreste sa apeleze la chirurgie estetica pentru o operatie estetica de abdominoplastie (lifting abdominal) si liposuctie pentru indepartarea acestui exces, pacienta fiind foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

Rinoplastie

Rinoplastie închisă, deschisă, primară și secundară, septoplastie (corecție deviație de sept), cazuri congenitale.

service-image-1

Mărire sâni

Augmentare mamară prin abord transaxilar – implant mamar introdus prin axilă fără cicatrici la sâni!

service-image-4

Ridicare sâni

Lifting mamar (mastopexie), cu micșorarea sau mărirea sânilor, ptoză și hipertrofie mamară, sân tuberos.