Lifting facial, blefaroplastie, otoplastie

Lifting facial

În prezent, există mai multe tipuri de lifting care permit ameliorarea imperfecțiunilor cauzate de îmbătrânirea feței și gâtului, fie de o manieră localizată, fie de o maniera mai extinsă.

Liftingul cervico-facial este una dintre cele mai răspândite proceduri realizate pentru a corecta semnele de îmbătrânire la nivelul gâtului și feței, începând de la regiunea tâmplelor și ajungând până la marginea mandibulei. Această intervenție are un scop predominant estetic și nu este eligibilă pentru acoperirea prin asigurările de sănătate.

Liftingul cervico-facial poate fi efectuat începând de la momentul apariției semnelor de îmbătrânire. O cerere de corectare motivată este formulată, în general, începând cu vârsta între 40 și 45 de ani.

Musculatura este remisă în tensiune, într-o asemenea manieră încât să permită corectarea relaxării acesteia. Pielea este apoi adaptată în funcție de noile contururi, fără o tracțiune excesivă. Această acțiune dublă permite obținerea unui rezultat natural (pielea nu este tracționată în exces) și durabil (planul muscular este solid). Eventualele surplusuri de grăsime pot fi tratate prin lipoaspirație sau, dimpotrivă, în cazul unei fețe slăbite, acest aspect poate fi corectat prin injectarea în același timp operator a unei cantități de grăsime autologă (lipostructură).

Această intervenție poate fi asociată și altor proceduri de chirurgie facială estetică: chirurgia estetică a pleoapelor (blefaroplastie), corecția îmbătrânirii și a ridurilor frunții (lifting frontal) sau a unor gesturi terapeutice medico-chirurgicale (abraziunea cu laser, dermabraziunea, peeling chimic, injectarea de fillere sau a toxinei botulinice).

Majoritatea inciziilor cutanate sunt efectuate în regiunile părului capului și în apropierea urechilor, camuflând astfel în mare parte cicatricele. Prin urmare, semnele intervenției sunt practic invizibile.

Lifting endoscopic

Endoscopia este o tehnică chirurgicală utilizată de mai mulți ani în numeroase specialități. Aceasta constă în realizarea unei intervenții fără o “deschidere” completă, ci doar prin introducerea unei minicamere ce va permite urmărirea pe un ecran de televizor a gesturilor chirurgicale realizate cu ajutorul unor instrumente speciale. Endoscopia are capacitatea de a minimiza traumatismul operator și, în special, de a reduce considerabil cicatricile. Această tehnică a fost adaptată în chirurgia estetică, având indicația principală în tratamentul părții superioare a feței, de la nivelul frontal și al tâmplelor până la nivelul comisurilor bucale.

Intervenția vizează corectarea dizgrățiilor prezente la acest nivel, fie că sunt ereditare sau apărute datorită vârstei, și se realizează prin mici incizii disimulate la nivelul scalpului (părul capului).

Intervenția vizează corectarea imperfecțiunilor prezente la nivelul respectiv, indiferent dacă sunt de natură ereditară sau apar în urma procesului de îmbătrânire. Aceasta implică realizarea unor incizii mici și discrete la nivelul scalpului (părului capului).

Principiul constă în efectuarea unei decolări complete la nivelul osului, astfel încât țesuturile să poată fi repoziționate în mod corespunzător și să fie menținute în poziția necesară prin fixarea lor profundă.Aceasta permite intervenției să acționeze în mod eficient la nivelul etajului mijlociu al feței, incluzând regiunea pomeților, obrajii și pliurile nazo-geniene.

Un lifting endoscopic poate fi realizat izolat sau poate fi asociat, dacă este necesar, cu numeroase gesturi complementare la nivelul feței: blefaroplastie (chirurgia estetică a pleoapelor), cantopexie (ridicarea colțului ochilor), lifting cervico-facial (liftingul feței și gâtului), tratamentul cu laser, dermabraziunea, peeling chimic, injectarea toxinei botulinice, etc.

Un lifting endoscopic are ca scop remedierea modificărilor produse în partea superioară și mijlocie a feței, înlocuind aspectul “obosit” sau “sever” cu un aspect mai rejuvenat și mai relaxat.

Foto poza cu vizualizare endoscopica a nervului zigomatico facial

Otoplastia

Corecția urechilor decolate necesită o intervenție chirurgicală numită otoplastie, care vizează remodelarea pavilioanelor considerate excesiv de vizibile. În mod obișnuit, operația se efectuează la ambele urechi, dar poate fi realizată și la o singură ureche.

O otoplastie își propune să corecteze anomaliile de cartilaj prezente la nivelul pavilionului urechii și responsabile de aspectul „decolat”. Intervenția vizează corecția definitivă a acestor anomalii remodelând cartilajul pentru a obține urechi „recolate”, simetrice, de talie și aspect natural, permițând astfel să se pună capăt batjocurii și altor remarci neplăcute susceptibile de a fi la originea anumitor dificultăți psihologice sau a conflictelor școlare. Intervenția vizează corecția permanentă a acestor anomalii prin remodelarea cartilajului auricular, astfel încât să se obțină urechi armonioase, simetrice și cu un aspect natural. Această corecție ajută la încheierea batjocurii și a altor remarci neplăcute, care pot provoca dificultăți psihologice sau conflicte școlare.

Care este vârsta potrivită pentru efectuarea intervenției Otoplastiei?

Otoplastia poate fi efectuată atât la adulți, cât și la adolescenți. Cu toate acestea, în general, se recomandă începerea corecției în copilărie, de la vârsta de 5-6 ani, atunci când copilul devine conștient de aspectul urechilor sale și este deranjat de ele. Este important să existe o dezvoltare adecvată a cartilajului auricular înainte de intervenția chirurgicală, iar această vârstă permite stabilitatea și cooperarea copilului în timpul procedurii. În cazul adolescenților și adulților, intervenția poate fi efectuată în orice moment al vieții, în funcție de dorința și necesitatea pacientului.

Blefaroplastia

Intervențiile estetice chirurgicale ale pleoapelor, cunoscute sub numele de ‘blefaroplastii’, au ca scop corectarea imperfecțiunilor, indiferent dacă acestea sunt de natură ereditară sau cauzate de procesul de îmbătrânire. Pot să vizeze fie cele două pleoape superioare, fie cele două inferioare sau chiar toate cele patru în același timp.

O blefaroplastie poate fi realizată izolat sau poate fi asociată altor intervenții estetice la nivelul feței (lifting frontal, lifting temporal, lifting cervico-facial, tratamentul cu laser, peeling chimic sau dermabraziunea). Acestea pot fi efectuate în același timp operator sau pot fi efectuate ulterior în cadrul unui al doilea timp operator.

Blefaroplastia este menită să remedieze semnele de îmbătrânire de la nivelul pleoapelor și să redobândească un aspect mai energic și relaxat, înlocuind astfel aspectul „obosit” al privirii.

Această procedură este comună atât pentru femei, cât și pentru bărbați și este în mod obișnuit efectuată după vârsta de 40 de ani. Totuși, uneori este realizată mult mai precoce, în cazul în care dizgrațiile sunt constituționale (factori ereditari) și nu depind de vârstă, cum ar fi anumite „pungi grăsoase”.

Dr. Porumb a efectuat un stagiu de un an de pregătire sub îndrumarea renumitului Profesor Laurent Lantieri, primul chirurg care a efectuat transplantul complet facial, având un rol deosebit de activ în acest domeniu.

Rinoplastie

Rinoplastie închisă, deschisă, primară și secundară, septoplastie (corecție deviație de sept), cazuri congenitale.

service-image-1

Mărire sâni

Augmentare mamară prin abord transaxilar – implant mamar introdus prin axilă fără cicatrici la sâni!

service-image-4

Ridicare sâni

Lifting mamar (mastopexie), cu micșorarea sau mărirea sânilor, ptoză și hipertrofie mamară, sân tuberos.







    Cum te putem ajuta?

    Doresc o programare +40 723 178 801 office@estetis-clinic.ro
    Luni - Vineri: 10:00-18:00
    Solicită o consultație







      ro_RORO
      Call Now Button