Chirurgie plastică reconstructivă, chirurgia mâinii

Chirurgie plastică reconstructivă și chirurgia mainii

Chirurgia reconstructivă și reparatoare are ca scop restabilirea funcțiilor sau corectarea defectelor rezultate în urma traumatismelor sau afecțiunilor de diverse origini, inclusiv tumorale. Această intervenție poate fi realizată la nivelul feței, mâinii sau oricăror altor regiuni ale corpului. Mai jos, veți găsi câteva exemple de proceduri de reconstrucție practicate de Dr. Porumb Șerban, în urma diferitelor afecțiuni menționate anterior.

Dr. Porumb Șerban are competența dobândită printr-un masterat universitar efectuat la Paris în chirurgia oncologică și reconstrucția sânului, intitulat „Tehnici Chirurgicale în Chirurgia Mamară Reconstructivă și Carcinologică”, organizat de renumitul Institut oncologic Gustave Roussy.

Atenție! Urmează câteva imagini care vă pot afecta emoțional

Pacient de 58 ani, în urma unei formațiuni tumorale rămâne cu o amputație parțială de nas, având multiple tentative de reconstrucție a nasului efectuate în altă parte, nemulțumit de aspectul estetic, nevoit să utilizeze o mască în aparițiile publice și problemele funcționale de respirație, dorește o reintervenție corectoare. Practic, în urma intervențiilor anterioare, mai rămâne cu o singură șansă de reconstrucție estetică!! Se practică reconstrucție multistrat în 3D cu grefă de cartilaj costal, lambou frontal și septal. Caz extrem de complex și dificil! Pacientul este foarte mulțumit de rezultatul acestei operații estetice și reconstructive de modelare a nasului.

Pacient de 19 ani, prezintă o blefaroptoză congenitală la pleoapa superioară stângă, văzând doar cu un singur ochi, vedere monoculare, cel drept. Se prezintă la mai multe centre universitare renumite, fiind diagnosticat cu paralizie de nerv oculomotor. Se practică prima dată, la 19 ani, de Dr. Porumb, intervenție chirurgicală de reparație a funcției de ridicare a pleoapei superioare, în urma căreia, prima dată după 19 ani, pacientul poate să vadă cu ambii ochi (vedere binoculară). Rezultat stabil după 7 ani de la operație, pacientul poate să deschidă și să închidă ochii fără probleme! Se reface atât aspectul funcțional, cât și cel estetic!

Pacient de 17 ani, suferind un accident de motocicletă, neavând cască de protecție, s-a produs un traumatism cu pierdere extensivă de substanță și expunere osoasă craniană. Reconstructie în mai multe etape, cu un aspect estetic mulțumitor.

Pacient de 70 ani, operat de nenumărate ori pentru recidivă de formațiune tumorală malignă la nivelul feței, prezentând și o infecție cronică țrenantă cu un miros extrem de dezagreabil, se reintervine cu re-excizie mult mai largă, îndepărtându-se structuri din etajul mijlociu și superior al feței și reconstrucție prin acoperirea defectului rezultat cu lambou liber musculo-cutanat și lambou mucos pentru refacerea unghiului intern al ochiului drept. Pacientul are păstrată atât funcția vizuală (ochi drept), cât și funcția respiratorie nazală. Abord multidisciplinar.

Pacienta de 84 ani, având o formațiune tumorală malignă la nivelul nasului, se practică excizie în limite de siguranță oncologice, cu îndepărtarea în cvasitotalitate a 2/3 inferioare ale nasului. Se efectuează reconstrucție în 3D, în trei planuri: mucoasă, cartilaginoasă și cutanată, cu păstrarea funcției estetice și respiratorii a nasului.

Pacienta de 77 ani, având o formațiune tumorală malignă neglijată, care a invadat ochiul stâng, nasul și obrazul stâng. Se practică excizie în limite de siguranță oncologice și reconstrucția cu acoperirea defectului rezultat prin multiple lambouri cutanate și musculare, grefă de piele. Se remarcă reconstrucția cu păstrarea unităților estetice ale feței.

Pacienta de 39 ani, având unghia și patul unghial de la degetul inelar distruse de o ciupercă, se practică grefă de pat unghial prelevată de la un deget de la picior. Se remarcă aspectul estetic deosebit la 2 ani după reconstrucție, pacienta având o unghie naturală și sănătoasă.

Pacienta de 76 ani, suferind o amputație traumatică de pollicie mână dreaptă, se practică o replantare cu revascularizarea policelui. Se remarcă redobândirea unor funcții esențiale ale acestui deget, cel mai important al mâinii.

Pacient de 17 ani, suferă de o avulsie cvasicompletă a pulpei digitale a degetului mijlociu, se practică reconstrucția cu lambou cutanat de la distanță. Se remarcă aspectul estetic deosebit, fără scurtarea degetului.

Pacient de 51 ani, prezintă un traumatism complex la mână stângă, cu devascularizarea policelui, indexului și mediului. Se practică revascularizarea cu restabilirea circulației sanguine și reconstrucția osoasă, tendinoasă și nervilor digitali.

Pacient de 13 ani, prezintă în urma unui accident sportiv o avulsie închisă de tendon extensor la nivelul falangei distale a degetului mijlociu, cu fractură asociată și poziție vicioasă fără posibilitate de extensie activă la acest nivel (mallet finger deget în ciocan). Postoperator, pacientul prezintă restabilirea completă a funcției și aspect estetic în poziție normală a falangei distale.

rinoplastie

Rinoplastie

Rinoplastie închisă, deschisă, primară și secundară, septoplastie (corecție deviație de sept), cazuri congenitale.

Mărire sâni

Augmentare mamară prin abord transaxilar – implant mamar introdus prin axilă fără cicatrici la sâni!

Ridicare sâni

Lifting mamar (mastopexie), cu micșorarea sau mărirea sânilor, ptoză și hipertrofie mamară, sân tuberos.  Cum te putem ajuta?

  Doresc o programare +40 723 178 801 office@estetis-clinic.ro
  Luni - Vineri: 10:00-18:00
  Solicită o consultație
   ro_RO
   Call Now Button