Chirurgie plastică reconstructivă, chirurgia mâinii

Chirurgie plastică reconstructivă și chirurgia mainii

Chirurgia reconstructiva si reparatorie restabileste functii sau defecte rezultate in urma unor traumatisme sau afectiuni de diferite cauze inclusiv tumorale, putand fi practicata la nivelul fetei, mainii sau oricaror altor regiuni ale corpului. Se pot vedea cateva exemple de reconstructii practicate de Dr. Porumb Serban, in urma diferitor afectiuni mentionate anterior.

Dr. Porumb Serban are competenta dobandita printr-un masterat universitar efectuat la Paris in chirurgia oncologica si reconstructia sanului, intitulat « Tehnici Chirurgicale in Chirurgia Mamara Reconstructiva si Carcinologica », organizat de renumitul Institut oncologic Goustave Roussy.

Atenție! Urmează câteva imagini care vă pot afecta emoțional

Pacient de 58 ani, in urma unei formatiuni tumorale ramane cu o amputatie partiala de nas, avand multiple tentative de reconstructie a nasului efectuate in alta parte, nemultumit de aspectul estetic, nevoit sa utilizeze o masca in aparitiile publice, si problemele functionale de respiratie doreste o reinterventie corectoare. Practic in urma interventiilor anterioare mai ramane cu o singura sansa de reconstructie estetica!! Se practica reconstructie multistrat in 3D cu grefa de cartilaj costal , lambou frontal si septal. Caz extrem de complex si dificil!Pacientul este foarte multumit de rezultatul acestei operatii estetice si reconstructive de modelare nas.

Pacient de 19 ani, prezinta o blefaroptoza congenitala la pleoapa superioara stanga, vazand doar cu un singur ochi, vedere monoculara, cel drept. Se prezinta la mai multe centre universitare renumite, fiind diagnosticat cu paralizie de nerv oculomotor. Se practica prima data, la 19 ani, de Dr. Porumb, interventie chirurgicala de reparare a functiei de ridicare a pleoapei superioare in urma careia , prima data dupa 19 ani, pacientul poate sa vada cu ambii ochi (vedere binoculara). Rezultat stabil dupa 7 ani de la operatie, pacientul poate sa deschida si sa inchida ochii fara probleme! Se reface atat aspectul functional cat si cel estetic!

Pacient de 17 ani, suferind un accident de motocicleta, neavand casca de protectie, s-a produs un traumatism cu pierdere extensiva de substanta si expunere osoasa craniana. Reconstructie in mai multe etape cu un aspect estetic multumitor.

Pacient de 70 ani, operat de nenumarate ori pentru recidiva de formatiune tumorala maligna la nivelul fetei, prezentand si o infectie cronica trenanta cu un miros extrem de dezagreabil, se reintervine cu re-excizie mult mai larga, indepartandu-se structuri din etajul mijlociu si superior al fetei, si reconstructie prin acoperirea defectului rezultat cu lambou liber musculo-cutanat si lambou mucos pentru refacerea unghiului intern al ochiului drept. Pacientul are pastrata atat functia vizuala (ochi drept) cat si functia respiratorie nazala. Abord multidisciplinar.

Pacienta de 84 ani, avand o formatiune tumorala maligna la nivelul nasului se practica excizie in limite de siguranta oncologice cu indepartarea in cvasitotalitate a 2/3 inferioare ale nasului. Se efectueaza reconstructie in 3D, in trei planuri : mucos, cartilaginos si cutanat, cu pastrarea functiei estetice si respiratorii a nasului.

Pacienta de 77 ani , avand o formatiune tumorala maligna neglijata care a invadat ochiul stang, nasul si obrazul stang. Se practica excizie in limite de siguranta oncologice, si reconstructia cu acoperirea defectului rezultat prin multiple lambouri cutanate si muscular, grefa de piele. Se remarca reconstructia cu pastrarea unitatilor estetice ale fetei.

Pacienta de 39 ani, avand unghia si patul unghial de la degetul inelar distruse de o ciuperca, se practica grefa de pat unghial prelevata de la un deget de la picior. Se remarca aspectul estetic deosebit la 2 ani dupa reconstructie, pacienta avand o unghie naturala si sanatoasa.

Pacienta de 76 ani, suferind o amputatie traumatica de police mana dreapta, se practica o replantare cu revascularizarea policelui. Se remarca redobandirea unor functii esentiale ale acestui deget, cel mai important al mainii.

Pacient de 17 ani, sufera de o avulsie cvasicompleta a pulpei digitale a degetului mijlociu, se practica reconstructia cu lambou cutanat de la distanta. Se remarca aspectul estetic deosebit, fara scurtarea degetului.

Pacient de 51 ani, prezinta un traumatism complex mana stanga cu devascularizarea policelui, indexului si mediusului. Se practica revascularizarea cu restabilirea circulatiei sangvine si reconstructia osoasa, tendinoasa si nervilor digitali.

Pacient de 13 ani, prezinta in urma unui accident sportiv o avulsie inchisa de tendon extensor la nivelul falangei distale a degetului mijlociu cu fractura asociata si pozitie vicioasa fara posibilitate de extensie activa la acest nivel (mallet finger deget in ciocan). Postoperator pacientul prezinta restabilirea completa a functiei si aspect estetic in pozitie normala a falangei distale.

Rinoplastie

Rinoplastie închisă, deschisă, primară și secundară, septoplastie (corecție deviație de sept), cazuri congenitale.

service-image-1

Mărire sâni

Augmentare mamară prin abord transaxilar – implant mamar introdus prin axilă fără cicatrici la sâni!

service-image-4

Ridicare sâni

Lifting mamar (mastopexie), cu micșorarea sau mărirea sânilor, ptoză și hipertrofie mamară, sân tuberos.