site ro chirurgie estetica site en aesthetic surgery

Interventii

Rinoplastie - Operatie estetica la nas

RINOPLASTIE SECUNDARA
PACIENT DIN FRANKFURT, GERMANIA

Dr. Porumb Serban si Dr. Rollin K. Daniel

Dr. Porumb Serban in schimb de experienta la unul din primii trei chirurgi supra-specializati in rinoplastii din lume : Prof. Dr. Rollin K. Daniel , Los Angeles, USA.

Termenul de rinoplastie desemneaza chirurgia plastica si estetica a nasului.

Interventia isi propune sa modifice morfologia piramidei nazale (fie partial, fie in tot ansamblul ei) si vizeaza cateodata sa corecteze eventualele probleme de respiratie nazala.

O rinoplastie poate sa fie realizata izolata sau poate fi asociata, daca e necesar, altor gesturi complementare la nivelul fetei, in particular unei genioplastii (modificarea mentonului, cateodata realizata in acelasi timp operator pentru ameliorarea profilului pe ansamblu).

Interventia vizeaza remodelarea nasului pentru infrumusetare. Este vorba despre corectarea specifica a disgratiilor prezente, fie ca sunt congenitale, consecutive unui traumatism sau datorate unui proces de imbatranire..

Scopul este obtinerea unui nas cu aspect natural, care sa se armonizeze in raport cu alte trasaturi ale fetei, si care sa convina psihologiei si personalitatii pacientului si ca raspuns la cerintele acestuia.

Principiul este de a remodela osul si cartilajul, care constituie infrastructura solida a nasului si care ii confera forma particulara, prin incizia disimulata la nivelul narinelor. Pielea care acopera nasul trebuie sa se adapteze si sa reacopere, datorita elasticitatii ei, sarpanta osteo-cartilaginoasa care a fost modificata. Acest aspect subliniaza importanta calitatii pielii pentru obtinerea rezultatului final. Intelegem ca o rinoplastie nu lasa de obicei cicatrici vizibile la nivelul pielii.

In cazul prezentei unei obstructii nazale care jeneaza respiratia, aceasta va fi tratata in acelasi timp operator, fie ca se datoreaza unei deviatii de sept nazal fie unei hipertrofii de cornete (formatiuni osoase prezente in fosele nazale).

Interventia, practicata atat la femei cat si la barbati, poate fi efectuata incepand cu sfarsitul perioadei de crestere, adica incepand aproximativ de la 16 ani.

vizualizare endoscopica a nasului vizualizare endoscopica a nasului

(FOTO: Vizualizare endoscopica a nasului)

Rinoplastie - Estetis Clinic

Foto 1. Pacienta de 22 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, de cocoasa nazala, varful nasului lasat in jos, ascutit, bifid, avand si o deviatie de sept importanta, cu dificultate respiratorie, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu indepartarea cocoasei, corectia deviatiei nazale si a septului, ridicare si subtiere a nasului cu scurtarea discreta in lungime cu simetrizarea nasului, cu varful nasului mult mai armonios, ridicat si rotunjit. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice avand o ameliorare semnificativa a functiei respiratorii. Caz extrem de complex.

Rinoplastie - Estetis Clinic

Foto 2. Pacienta de 29 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, avand un varf bulbos, deviatie de sept, cocoasa si un nas mai alungit cu varful lasat in jos, narile largi, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica la nas) cu simetrizarea nasului, corectia deviatiei de sept, scurtare nas, indepartare cocoasa, subtierea varfului nasului si diminuarea narilor, cu obtinerea unui nas mai armonios care sa se potriveasca mai bine fetei pacientei. Caz complex si dificil. Pacienta foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

caz rinoplastie oradea

Foto 3. Pacienta de 19 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, de marimea nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas), cu corectia deviatiei de sept si deviatiei de nas, indepartarea cocoasei si micsorarea nasului, subtierea nasului si a bazei piramidei nazale si scurtarea nasului. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

indreptare nas deviatie sept

Foto 4. Pacienta de 24 ani, nemultumita de deviatia majora a nasului, de deviatia de sept si dificultati respiratorii, de marimea nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas), cu corectia deviatiei de sept si deviatiei de nas, indepartarea cocoasei si micsorarea nasului, subtierea nasului si a bazei piramidei nazale si scurtarea nasului. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei rinoplastii (modelare nas).

rinoplastie oradea

Foto 5. Pacienta de 20 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, considerat prea mare, borcanat , deviat intr-o parte, stramb , cu cocoasa si nari prea largi si probleme functionale (nu respira decat pe o nara) , doreste sa practice interventia de rinoplastie (modelare nas sau operatie la nas) cu subtierea nasului, indepartarea cocoasei, indreptarea nasului, corectia deviatiei de sept (septoplastie), micsorarea narilor si un varf al nasului mai subtire. In acelasi timp practicandu-se si corectia deviatiei de sept, se obtine si ameliorarea semnificativa a respiratiei, devenind lejera pe ambele nari. Caz extrem de complex si dificil. Pacienta foarte multumita de aspectul estetic al nasului care devine mult mai armonios cu trasaturile fetei si de corectarea functiei respiratorii.

rinoplastie foto

Foto 6. Pacienta de 27 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas), cu corectia deviatiei de sept, indepartarea cocoasei si subtierea nasului si a bazei piramidei nazale. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

rinoplastie oradea

Foto 7. Pacienta de 22 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, avand o fata si un nas foarte asimetrice, deviatie de sept si nazala importanta, cocoasa si un nas mai alungit doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica la nas) cu simetrizarea nasului, corectia deviatiei de sept si nazale, scurtare nas, indepartare cocoasa, cu obtinerea unui nas mai armonios care sa se potriveasca mai bine fetei pacientei. Caz complex si dificil. Pacienta foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

operatie estetica la nas

Foto 8. Premiera in Romania ! Pacienta de 14 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, avand 2 traumatisme – fracturi nazale vechi (accident sportiv),  prezinta o fata latarala a nasului foarte concava si cealalta foarte convexa prin deplasarea nasului in urma acestor traumatisme, si o deviatie de sept importanta. Se practica nu mai putin de 8 osteotomii  asimetrice (fracturi controlate) la nivelul nasului, singura modalitate de corectie a acestei probleme deosebit de complexe !  Caz complex si dificil. Pacienta foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice si reparatorii.

rinoplastie 2016

Foto 9. Pacienta de 40 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, avand si deviatie de sept, cocoasa, un nas mai alungit si retractia marginii narilor doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica la nas) cu simetrizarea nasului, corectia deviatiei de sept, scurtare nas, indepartare cocoasa, corectarea retractiei narilor, cu obtinerea unui nas mai armonios care sa se potriveasca mai bine fetei pacientei. Se practica in acelasi timp si o blefaroplastie superioara. Caz complex si dificil. Pacienta foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

deviatie de sept rinoplastie

Foto 10. Pacienta de 24 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, de marimea nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas), cu corectia deviatiei de sept, indepartarea cocoasei si micsorarea nasului, subtierea nasului si a bazei piramidei nazale si scurtarea nasului, diminuarea proiectiei. Se practica rinoseptoplastie inchisa, Dr Porumb stapanind cu aceeasi maiestrie atat tehnicile de rinoplastie inchisa cat si deschisa! Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

Foto 11. Pacienta de 33 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, de marimea nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas), cu corectia deviatiei de sept si deviatiei de nas, subtierea nasului, a varfului nasului si scurtarea nasului. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii la nas.

Foto 12. Pacienta de 18 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, de marimea nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas), cu corectia deviatiei de sept si deviatiei de nas , indepartarea cocoasei si micsorarea nasului, subtierea nasului si a bazei piramidei nazale si scurtarea nasului. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii la nas.

micsorare nas indepartare cocoasa

Foto 13. Pacienta de 38 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, de marimea nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas), cu corectia deviatiei de sept si deviatiei de nas, indepartarea cocoasei si micsorarea nasului, subtierea nasului si a bazei piramidei nazale si scurtarea si ridicarea nasului. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei rinoplastii si septoplastii (modelare nas).

rinoplastie problema respiratorie deviatie sept

Foto 14. Pacienta de 41 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, de marimea nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas), cu corectia deviatiei de sept, indepartarea cocoasei si micsorarea nasului, subtierea nasului si a bazei piramidei nazale si scurtarea nasului. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

rinoplastie problema respiratorie deviatie sept

Foto 15. Pacienta de 22 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului si de o jena respiratorie cu deviatie de sept si deviatie de nas, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu ridicare si subtiere a varfului nasului si ameliorarea proiectiei acestuia, scurtarea in lungime si modificarea formei narilor, cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, subtierea bazei nasului, corectia deviatiei de sept. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice avand si o ameliorare a functiei respiratorii.

operatie la nas cocoasa

Foto 16. Pacienta de 17 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, subtierea varfului nasului si ridicarea varfului nasului cu scurtarea in lungime. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice. 

rinoplastie cu corectia deviatiei de sept (septoplastie)

Foto 17. Pacienta de 28 ani, nemultumita de aspectul nasului, de cocoasa nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie la nas), cu corectia deviatiei de sept si deviatiei de nas, indepartarea cocoasei si micsorarea discreta a nasului, subtierea nasului si a bazei piramidei nazale. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei rinoplastii (modelare nas).

cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, subtierea nasului si ridicare a varfului nasului

Foto 18. Pacienta de 22 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas), cu corectia deviatiei de sept si deviatiei de nas, indepartarea cocoasei si subtierea nasului si a bazei piramidei nazale si scurtarea nasului. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

cu micsorare nas, subtierea nasului si a varfului nasului, ingustarea narilor cu diminuarea bazei nasului si a latimii nasului

Foto 19. Pacienta de 23 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, cunoscut in literatura de specialitate sub denumirea de nas etnic, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu micsorare nas, subtierea nasului si a varfului nasului, ingustarea narilor cu diminuarea bazei nasului si a latimii nasului. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, subtierea nasului si discreta ridicare si subtiere a varfului nasului cu scurtarea in lungime, corectia deviatiei nasului

Foto 20. Pacienta de 25 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, avand si o deviatie de sept si asimetrie importanta, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, subtierea nasului si discreta ridicare si subtiere a varfului nasului cu scurtarea in lungime, corectia deviatiei nasului Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice, concomitent practicandu-se si o interventie de otoplastie secundara de corectie pentru urechi departate operate initial in alta parte

micsorare nas, indepartarea cocoasei si discreta ridicare a varfului nasului cu scurtarea in lungime

Foto 21. Pacienta de 27 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, suferind si un traumatism in copilarie, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu micsorare nas, indepartarea cocoasei si discreta ridicare a varfului nasului cu scurtarea in lungime. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

corectia deviatiei de sept nazal, indepartarea cocoasei si micsorarea nasului

Foto 22. Pacienta de 29 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, de marimea nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (modelare nas), cu corectia deviatiei de sept, deviatiei de nas, indepartarea cocoasei si micsorarea nasului, subtierea nasului si a bazei piramidei nazale si scurtarea nasului, diminuarea proiectiei. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, subtierea varfului nasului, ridicare a varfului nasului cu scurtarea in lungime

Foto 23. Pacienta de 25 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, subtierea varfului nasului, ridicare a varfului nasului cu scurtarea in lungime, micsorarea narilor si corectia deviatiei de sept. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

rinoplastie timisoara

Foto 24. Pacienta de 18 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, subtierea nasului si varfului nasului cu ridicare a varfului nasului cu scurtarea in lungime. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

corectia deviatiei de sept

Foto 25. Pacienta de 31 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului si de o jena respiratorie cu deviatie de sept, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu diminuarea proiectiei varfului nasului si modificarea formei narilor, cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, subtierea bazei nasului, corectia deviatiei de sept. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice avand si o ameliorare a functiei respiratorii.

deviatie de sept

Foto 26. Pacienta de 33 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu micsorare nas, indepartarea discreta a cocoasei, subtierea nasului si discreta ridicare si subtiere a nasului cu scurtarea in lungime, diminuarea proiectiei varfului nasului si ingustarea narilor. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice, concomitent practicandu-se si o interventie estetica la sani.

cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, subtierea nasului si varfului nasului cu ridicare a varfului nasului si discreta scurtare in lungime

Foto 27. Pacienta de 22 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului si alterarea functiei respiratorii cu colaps de valva externa, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, subtierea nasului si varfului nasului cu ridicare a varfului nasului si discreta scurtare in lungime. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice si ameliorarea functiei respiratorii, fiind corectat si colapsul de valva externa.

indepartarea discreta a cocoasei, subtierea nasului si discreta ridicare si rotunjire a varfului nasului cu scurtarea in lungime, corectia deviatiei de sept

Foto 28. Pacienta de 24 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, avand si o deviatie de sept in urma unui accident anterior, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu, indepartarea discreta a cocoasei, subtierea nasului si discreta ridicare si rotunjire a varfului nasului cu scurtarea in lungime, corectia deviatiei de sept. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

micsorare nas, indepartarea discreta a cocoasei, si discreta ridicare si subtiere a nasului cu scurtarea in lungime

Foto 29. Pacienta de 24 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu micsorare nas, indepartarea discreta a cocoasei, si discreta ridicare si subtiere a nasului cu scurtarea in lungime, diminuarea proiectiei varfului nasului si ingustarea narilor. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice

rinoplastie (operatie estetica nas) cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, si discreta ridicare si subtiere a nasului

Foto 30. Pacienta de 30 ani, nemultumita de aspectul estetic acvilin al nasului doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, si discreta ridicare si subtiere a nasului cu scurtarea in lungime, ameliorarea proiectiei varfului nasului. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, subtierea nasului si varfului nasului.

Foto 31. Pacienta de 19 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, subtierea nasului si varfului nasului. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

rinoplastie (operatie estetica nas) cu ridicare a varfului nasului

Foto 32. Pacienta de 24 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu ridicare a varfului nasului si ameliorarea proiectiei acestuia, scurtarea in lungime si modificarea formei narilor. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

rinoplastie18.jpg

Foto 33. Pacienta de 24 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului si de o jena respiratorie importanta cu deviatie de sept, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu ridicare si subtiere a varfului nasului si ameliorarea proiectiei acestuia, scurtarea in lungime si modificarea formei narilor, cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, subtierea bazei nasului, corectia deviatiei de sept. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice avand si o ameliorare semnificativa a functiei respiratorii. Concomitent s-a practicat si o interventie estetica la sani.

diminuarea varf nas

Foto 34. Pacienta de 19 ani, nemultumita de aspectul estetic al nasului doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu micsorare nas, indepartarea discreta a cocoasei, obtinerea unor linii dorsale armonioase, si discreta ridicare a nasului cu scurtarea in lungime, diminuarea discreta a proiectiei varfului nasului si simetrizarea narilor (una fiind concava alta convexa). Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice.

rinoplastie arad

Foto 35. Pacient de 17 ani, nemultumit de aspectul estetic al nasului, avand si o deviatie de sept in urma unui accident anterior, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu micsorare nas, indepartarea cocoasei, subtierea nasului si discreta ridicare si subtiere a nasului cu scurtarea in lungime, corectia deviatiei de sept. Pacientul este foarte multumit de rezultatul acestei operatii estetice avand o ameliorare semnificativa a functiei respiratorii.

diminuarea varf nas

Foto 36. Pacient in varsta de 29 de ani, nemultumit de aspectul deviat, stramb si inclinat al nasului, precum si de marimea acestuia, de lungimea si proiectia in exces, dar si de dificultati respiratorii, doreste sa apeleze la o interventie de rinoplastie (modelare nas, operatie la nas) si septoplastie pentru corectia deviatiei de sept, micsorarea nasului, scurtarea nasului, diminuarea proiectiei varfului nasului si indreptarea nasului. Pacient este foarte multumit atat pentru ameliorarea aspectului estetic cat si pentru imbunatatirea respiratiei.

operatie deviatie sept

Foto 37. Pacient de 31 ani, nemultumit de aspectul estetic al nasului, avand si o deviatie de sept si nazala foarte importanta, cu jena respiratorie si senzatie de sufocare in timpul noptii prezentand un colaps de valva externa, doreste sa apeleze la chirurgie estetica de rinoplastie (operatie estetica nas) cu indepartarea discreta a cocoasei, corectia deviatiei nazale si a septului, corectia colapsului de valva externa, discreta ridicare si subtiere a nasului cu scurtarea discreta in lungime cu simetrizarea nasului. Pacientul este foarte multumit de rezultatul acestei operatii estetice avand o ameliorare semnificativa a functiei respiratorii cu disparitia senzatiei de sufocare. Caz extrem de complex.

operatie deviatie sept

Foto 38. Pacient de 27 de ani. Rinoplastie secundara. Pacient operat in urma cu cativa ani de un alt chirurg la o alta clinica pentru dismorfism nazal si deviatie de sept, nemultumit de aspectul estetic al nasului si prabusirea varfului nasului, doreste o interventie corectoare. Se practica interventia de rinoplastie (modelare nas, operatie la nas) cu indepartarea cocoasei, ridicarea varfului nasului, subtierea nasului si sprijinirea varfului nasului cu reconstructia dosului nasului. Pacientul este foarte multumit de imbunatatirea semnificativa a aspectului estetic. Caz complex si dificil.

Foto 39. Pacient de 31 de ani. Rinoplastie secundara. Pacient operat de un alt chirurg la o alta clinica pentru dismorfism nazal si deviatie de sept, este nemultumit de aspectul estetic al nasului la nivelul varfului nasului si narilor avand in acelasi timp o deviatie de sept si o deviatie de nas, doreste o interventie corectoare. Se practica interventia de rinoplastie si septoplastie secundara (modelare nas, operatie la nas). Pacientul este foarte multumit de imbunatatirea semnificativa a aspectului estetic si functional cu respiratie fara probleme pe ambele nari. Caz complex si dificil.

operatie deviatie sept

Foto 40. Pacient de 26 de ani. Rinoplastie secundara. Pacient operat in urma cu cativa ani de urgenta in urma unui accident de masina, nemultumit de aspectul estetic al nasului si dificultati respiratorii, doreste o interventie corectoare. Se practica interventia de rinoplastie si septoplastie (modelare nas, operatie la nas) cu indepartarea cocoasei, ridicarea varfului nasului, subtierea nasului si sprijinirea varfului nasului cu reconstructia dosului nasului. Pacientul este foarte multumit de imbunatatirea semnificativa a aspectului estetic si functional. Caz complex si dificil.

operatie deviatie sept

Foto 41. Pacient in varsta de 21 ani. Rinoplastie secundara. Pacientul prezinta un defect congenital de despicatura labio-palatina si deformare a nasului. Este operat de 14 ori !!, atat in Romania cat si in Germania, dar prezinta in continuare o deviatie majora de sept cu imposibilitatea respiratiei pe o nara si un dismorfism nazal. Se prezinta la clinica noastra unde se practica interventia de rinoseptoplastie, cu modelarea nasului, indepartarea cocoasei, ridicarea pe jumatatea stanga a varfului nasului, ridicarea planseului narinar stang, subtierea si ingustarea nasului , precum si corectia deviatiei de sept. Dupa interventie pacientul respira foarte bine pe ambele nari, se amelioreaza semnificativ functia respiratorie precum si fonatia si vorbirea. Pacientul este foarte multumit de rezultatul estetic si functional. Caz extrem de complex si dificil!

rinoplastie secundara

Foto 42. Pacienta de 24 de ani. Rinoplastie secundara. Pacienta operata de un alt chirurg la o alta clinica pentru dismorfism nazal si deviatie de sept, este nemultumita de aspectul estetic al nasului avand in acelasi timp o deviatie de sept si o deviatie de nas majora doreste o interventie corectoare. Se practica interventia de rinoplastie si septoplastie secundara (modelare nas, operatie la nas). Pacienta este foarte multumita de imbunatatirea semnificativa a aspectului estetic si functional cu respiratie fara probleme pe ambele nari. Caz complex si dificil.

corectia infundarii nazale a deviatiei nazale si septale, subtierea varfului nasului si a bazei piramidei nazale

Foto 43. Pacienta in varsta de 52 de ani, prezentand un traumatism vechi nazal cu strambarea si infundarea nasului intr-o parte, deformarea majora a narilor, deviatie de sept si deviatie de nas (nas stramb) cu dificultati respiratorii majore. Se practica interventia de rinoseptoplastie (modelare nas) cu indreptarea nasului si depresiunii, subtierea nasului, corectia deviatiei de sept si corectia deformarii narilor. Dupa interventie pe langa ameliorarea estetica semnificativa, pacienta prezinta functia respiratorie mult imbunatatita cu respiratie pe ambele nari.

corectia infundarii nazale a deviatiei nazale si septale, subtierea varfului nasului si a bazei piramidei nazale

Foto 44. Pacient in varsta de 21 ani. Rinoplastie secundara. Pacientul prezinta un defect congenital de despicatura labio-palatina si deformare a nasului. Este operat de 14 ori !!, atat in Romania cat si in Germania, dar prezinta in continuare o deviatie majora de sept cu imposibilitatea respiratiei pe o nara si un dismorfism nazal. Se prezinta la clinica noastra unde se practica interventia de rinoseptoplastie, cu modelarea nasului, indepartarea cocoasei, ridicarea pe jumatatea stanga a varfului nasului, ridicarea planseului narinar stang, subtierea si ingustarea nasului , precum si corectia deviatiei de sept. Dupa interventie pacientul respira foarte bine pe ambele nari, se amelioreaza semnificativ functia respiratorie precum si fonatia si vorbirea. Pacientul este foarte multumit de rezultatul estetic si functional. Caz extrem de complex si dificil!

corectia infundarii nazale a deviatiei nazale si septale, subtierea varfului nasului si a bazei piramidei nazale

Foto 45. Pacienta in varsta de 37 de ani, prezentand un traumatism vechi nazal cu strambarea si infundarea nasului intr-o parte, o depresiune si cocoasa la nivelul nasului si deformarea majora a narii drepte, deviatie de sept cu dificultati respiratorii majore. Se practica interventia de rinoseptoplastie (modelare nas) cu indreptarea nasului si depresiunii, indepartarea cocoasei, subtierea nasului, corectia deviatiei de sept si corectia deformarii narii drepte. Dupa interventie pe langa ameliorarea estetica semnificativa, pacienta prezinta functia respiratorie mult imbunatatita cu respiratie pe ambele nari.

rinoplastie23.jpg

Foto 46. Pacienta de 23 ani. Rinoplastie secundara. Operata in urma cu cativa ani de un alt chirurg(alta clinica) nemultumita de aspectul estetic si problemele functionale de respiratie doreste o reinterventie corectoare. Caz complex, pacienta fiind foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice si reconstructive

rinoplastie secundara

Foto 47. Pacienta de 22 de ani. Rinoplastie secundara. Pacienta operata in urma cu cativa ani de un alt chirurg la o alta clinica pentru dismorfism nazal si deviatie de sept, este nemultumita de aspectul estetic al nasului avand in acelasi timp si o deviatie de sept. Se practica interventia de rinoplastie si septoplastie secundara (modelare nas, operatie la nas) cu modificarea narilor si varfului nasului, corectia piramidei nazale si ameliorarea deviatiei septale. Pacienta este foarte multumita de imbunatatirea semnificativa a aspectului estetic si functional cu respiratie fara probleme pe ambele nari. Caz complex si dificil.

rinoplastie23.jpg

Foto 48. Pacienta de 37 ani. Rinoplastie secundara. Operata in urma cu cativa ani de un alt chirurg (alta clinica) nemultumita de aspectul estetic si problemele functionale de respiratie doreste o reinterventie corectoare. Caz extrem de complex, pacienta fiind foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice si reconstructive. ATENTIE ! verificati intotdeauna si fotografiile din fata, un rezultat bun din profil poate ascunde un rezultat total nefavorabil vizibil doar pe fotografia din fata si/sau semiprofil !

econstructie cu grefa de cartilaj costal, atat a dosului nasului cat si a septului nazal si a cartilajelor triunghiulare

Foto 49. Pacienta de 42 de ani. Rinoplastie secundara. Pacienta operata in urma cu cativa ani de un alt chirurg la o alta clinica pentru dismorfism nazal si deviatie de sept, este nemultumita de aspectul estetic al nasului avand in acelasi timp si o perforatie de sept majora, doreste o interventie corectoare. Se practica interventia de rinoplastie secundara (modelare nas, operatie la nas) cu indepartarea cocoasei, modificarea narilor si varfului nasului, subtierea nasului si ameliorarea perforatiei septale. Pacienta este foarte multumita de imbunatatirea semnificativa a aspectului estetic si functional. Caz extrem de complex si dificil.

econstructie cu grefa de cartilaj costal, atat a dosului nasului cat si a septului nazal si a cartilajelor triunghiulare

Foto 50. Premiera in Romania ! Pacienta de 46 ani. Rinoplastie secundara. Operata in urma cu cativa ani de un alt chirurg (alta clinica) nemultumita de aspectul estetic si problemele functionale de respiratie doreste o reinterventie corectoare. Se constata  disparitia atat a piramidei nazale cat si  a septului nazal, necesita reconstructie cu grefa de cartilaj costal, atat a dosului nasului cat si a septului nazal si a cartilajelor triunghiulare. Caz extrem de complex si dificil. Pacienta este foarte multumita de rezultatul acestei operatii estetice si reconstructive. 

econstructie cu grefa de cartilaj costal, atat a dosului nasului cat si a septului nazal si a cartilajelor triunghiulare

Foto 51. Pacienta de 27 de ani. Rinoplastie secundara. Pacienta operata in urma cu cativa ani de un alt chirurg la o alta clinica pentru dismorfism nazal si deviatie de sept, este nemultumita de aspectul estetic al nasului avand in acelasi timp si o deviatie de sept majora cu imposibilitatea respiratiei pe nara dreapta, doreste o interventie corectoare. Se practica interventia de rinoplastie si septoplastie secundara (modelare nas, operatie la nas) cu modificarea narilor si varfului nasului, corectia prabusirii cartilaginoase si ameliorarea deviatiei septale. Pacienta este foarte multumita de imbunatatirea semnificativa a aspectului estetic si functional cu respiratie fara probleme pe ambele nari. Caz extrem de complex si dificil.

Suntem o clinica mica, exclusivista, dedicata exclusiv chirurgiei plastice si estetice de top, unde toti pacientii sunt operati exclusiv de Dr Porumb Serban, de la inceputul pana la sfarsitul interventiei chirurgicale.

Pentru a obtine Excelenta si Performanta in acest domeniu extrem de delicat si dificil, numarul maxim de operatii efectuate zilnic este limitat la 2, pentru a ne putea focusa la maxim pe rezultatul fiecarui pacient, fara nici o presiune legata de timp si pentru obtinerea unor rezultate de exceptie.

Vedeti in sectiunea Referinte, aprecieri din partea unor chirurgi renumiti pe plan mondial referitor la reputatia Dr. Porumb in acest domeniu, precum si opinia pacientilor operati, care nu acuza durere post-operator !

Clinica dispune de aparatura si materiale de ultima generatie, inclusiv de aparatura endoscopica pentru a efectua rinoplastia asistata endoscopic.

! Atentie: toate cazurile prezentate sunt rezultatele interventiilor efectuate de Dr Porumb, nu utilizam exemple sau cazuri preluate din alta parte!! (alti doctori, companii, exemple publicitate firme produse estetice).  Verificati si la nas si la sani si fotografiile din fata, nu numai cele din profil! Foarte important acest aspect cand faceti alegerea Dumneavoastra !

Tel: +40 723 178 801
office@estetis-clinic.ro

dr serban porumb, chirurg estetic