site ro chirurgie estetica site en aesthetic surgery

Interventii

Chirurgia fetei (Lifting facial, blefaroplastie, otoplastie)

LIFTING FACIAL

In ziua de azi exista mai multe tipuri de lifting care permit ameliorarea dizgratiilor provocate de imbatranirea fetei si gatului, fie de o maniera localizata, fie de o maniera mai extinsa.

Liftingul cervico-facial este cel mai frecvent realizat; reprezinta corectia chirurgicala a procesului de imbatranire la nivelul gatului si al fetei de la regiunea tamplelor pana la nivelul marginii mandibulare. Aceasta interventie fiind realizata cu scop estetic nu poate fi acoperita de catre asigurarile de sanatate.

Liftingul cervico-facial poate fi efectuat incepand de la momentul aparitiei semnelor de imbatranire si o cerere de corectare motivata e formulata, in general incepand cu varsta intre 40 si 45 de ani.

Musculatura este remisa in tensiune, de o asemenea maniera care sa permita corectarea relaxiarii acesteia. Pielea este apoi adaptata in functie de noile contururi, fara o tractionare excesiva. Aceasta actiune dubla permite obtinerea unui rezultat natural (intrucat pielea nu este tractionata in exces), durabil (intrucat planul muscular este solid) si tratamente postoperatorii in general destul de simple. Eventualele surplusuri de grasime pot fi tratate prin lipoaspiratie sau dimpotriva in cazul unei fete slabite, acest aspect poate fi corectat prin injectarea in acelasi timp operator a unei cantitati de grasime autologa (lipostructura)

Aceasta interventie poate fi asociata si altor gesturi de chirurgie faciala estetica: chirurgia estetica a pleoapelor (blefaroplastie), corectia imbatranirii si a ridurilor fruntii (lifting frontal) sau a unor gesturi terapeutice medico-chirurgicale (abraziunea cu laser, dermabraziunea, peeling chimic, injectarea de fillere sau a tosinei botulinice).

lifting_facial.jpg

Inciziile cutanate sunt in cea mai mare parte ascunse la nivelul parului capului si in jurul urechii. Cicatricea este astfel practic aproape in intregime disimulata

facelift 0.jpg

Foto 1. Pacienta de 22 ani, nemultumita de aspectul estetic al fetei, apeleaza la clinica noastra pentru corectarea aspectului obrajilor, buzelor si nasului, obtinandu-se un rezultat natural cu un aspect mai estetic.

facelift 1.jpg

Foto 2. Pacient in varsta de 68 ani, nemultumit de aspectul imbatranit al fetei si gatului, caderea varfului nasului, dupa o expunere solara si intemperii prelungita pe parcursul vietii, apeleaza la chirurgie estetica de lifting facial clasic si endocopic precum si lifting cervical (facelift si necklift) pentru ameliorarea pliurilor de la nivelul gurii, intinderea pielii si punerea in tensiune a musculaturii si ligamentelor faciale si ale gatului, cu obtinerea unui aspect mult mai intinerit si mai odihnit al fetei, respectand naturalul. Concomitent se practica si interventia de rinoplastie pentru ridicarea varfului nasului.

facelift 2.jpg

Foto 3. Pacienta de 53 ani, nemultumita de aspectul imbatranit al fetei, prin caderea etajului mijlociu al fetei si a gatului, apeleaza la chirurgie estetica de lifting facial endoscopic (facelift) pentru ameliorarea pliurilor de la nivelul gurii, intinderea pielii si punerea in tensiune a musculaturii si ligamentelor faciale, cu obtinerea unui aspect mai intinerit si mai odihnit al fetei si a gatului, respectand naturalul. Avantajul liftingului facial endoscopic (midface lift) este ca nu necesita incizii (taieturi) in fata urechii, ci doar la nivelul pielii capului, ascunse intre firele de par, liftingul cervical (lifting al gatului) practicandu-se doar cu incizii situate in spatele urechii.

facelift 3.jpg

Foto 4. Pacienta de 42 ani, nemultumita de aspectul rotund al fetei, apeleaza la chirurgie estetica de remodelare faciala 3D, lifting facial endoscopic (facelift – midface lift) pentru obtinerea unei fete mai ovale si punerea in tensiune a musculaturii si ligamentelor faciale, cu obtinerea unui aspect mai armonios al fetei, respectand naturalul.

LIFTING ENDOSCOPIC

Endoscopia este o tehnica chirurgicala utilizata de mai multi ani in numeroase specialitati. Consista in realizarea unei interventii fara o « deschidere » completa, doar prin introducerea unei minicamere ceea ce va permite urmarirea pe un ecran de televizor a gesturilor chirurgicale realizate cu ajutorul unor instrumente speciale. Aceasta permite adesea de a minimaliza traumatismul operator si mai ales de a reduce considerabil cicatricile. Aceasta tehnica a fost adaptata in chirurgia estetica, indicatia sa majora fiind in tratamentul partii superioare a fetei, de la nivelul frontal si al tamplelor pana la nivelul comisurilor bucale. Acesta este « liftingul endoscopic ».

Interventia vizeaza corectarea dizgratiilor prezente la acest nivel, fie ca sunt ereditare sau aparute datorita varstei, si se realizeaza prin mici incizii disimulate la nivelul scalpului (parul capului).

Principiul consta in realizarea decolarii per ansamblu, la nivelul osului pentru o repozitionare ulterioara a tesuturilor si mentinerea acestora la nivelul necesar printr-o fixare profunda.

Astfel este posibil de a actiona la nivelul etajului mijlociu al fetei, in regiunea pometilor, a obrajilor si a pliurilor nazo-geniene.

Un lifting endoscopic poate fi realizat izolat sau poate fi asociat, daca este necesar, cu numeroase gesture complementare la nivelul fetei: blefaroplastie (chirurgia estetica a pleoapelor), cantopexie (ridicarea coltului ochilor), lifting cervico-facial (lifting al fetei si gatului), tratamentul cu laser, dermabraziunea, peeling chimic, injectarea toxinei botulinice, etc…

Un lifting endoscopic isi propune sa corecteze alterarile produse la nivelul partii superioare si etajului mijlociu al fetei si de a inlocui aspectul « obosit » sau « sever » cu un aspect mai proaspat si relaxat.

lifting_endoscopic.jpg

Foto poza cu vizualizare endoscopica a nervului zigomatico facial

OTOPLASTIA

Corectia urechilor decolate necesita o interventie chirurgicala numita otoplastie care vizeaza remodelarea pavilioanelor considerate excesiv vizibile. In mod uzual operatia este efectuata asupra celor doua urechi, dar cateodata poate fi si unilaterala.

O otoplastie isi propune sa corecteze anomaliile de cartilaj prezente la nivelul pavilionului urechii si responsabile de aspectul « decolat ». Interventia vizeaza corectia definitiva a acestor anomalii remodeland cartilajul pentru a obtine urechi “recolate”, simetrice, de talie si aspect natural permitand astfel de a pune capat batjocurii si altor remarci neplacute susceptibile de a fi la originea anumitor dificultati psihologice sau a conflictelor scolare. O otoplastie poate fi realizata si la adult sau adolescent, dar deobicei corectia este recomandata incepand din copilarie, putand fi practicata de la varsta de 5-6 ani, din momentul in care copilul observa acest aspect si il deranjeaza.

otoplastie.jpg
otoplastie 1.jpg

Foto 5. Pacienta de 23 ani, nemultumita de aspectul departat al urechilor, apeleaza la chirurgie estetica de otoplastie (apropiere urechi) pentru ameliorarea unghiului dintre urechi si cap cu obtinerea unui aspect mai armonios si natural.

otoplastie 2.jpg

Foto 6. Pacient de 14 ani, nemultumit de aspectul foarte departat al urechilor si ca urmare poreclele aparute la scoala, apeleaza la chirurgie estetica de otoplastie (apropiere urechi) pentru ameliorarea unghiului dintre urechi si cap cu obtinerea unui aspect mai armonios si natural.

otoplastie 3.jpg

Foto 7. Pacienta de 37 ani, nemultumita de aspectul departat al urechilor, apeleaza la chirurgie estetica de otoplastie (apropiere urechi) pentru ameliorarea unghiului dintre urechi si cap cu obtinerea unui aspect mai armonios si natural. Se remarca configuratia naturala a pliurilor si structurilor anatomice ale urechii.

BLEFAROPLASTIA

« Blefaroplastiile »  desemneaza interventiile de chirurgie estetica a pleoapelor si care vizeaza suprimarea dizgratiilor prezente, fie ca sunt ereditare sau datorita varstei. Pot sa vizeze fie cele doua pleoape superioare fie cele 2 inferioare sau chiar toate 4 in acelasi timp. O blefaroplastie poate fi realizata izolat sau poate fi asociata altor interventii estetice la nivelul fetei (lifting frontal, lifting temporal, lifting cervico-facial, tratamentul cu laser, peeling chimic sau dermabraziunea). Aceste acte pot fi efectuate in acelasi timp operator sau pot fi efectuate ulterior in cadrul unui al doilea timp operator. O blefaroplastie isi propane sa corecteze semnele de imbatranire la nivelul pleoapelor si de a inlocui aspectul « obosit » al privirii printr-o aparenta mai odihnita si mai relaxata. Interventia practicata atat la femeie cat si la barbat, este in mod curent efectuata dupa 40 de ani. Totusi cateodata e realizata mult mai precoce, in cazul in care dizgratiile sunt constitutionale (factori ereditari) nefiind legate de varsta, ca de exemplu anumite « pungi grasoase ».

BLEFAROPLASTIA.jpg

Dr. Porumb a efectuat un stagiu de un an de pregatire sub indrumarea renumitului Profesor Laurent Lantieri, primul chirurg care a efectuat transplantul complet facial, avand un rol deosebit de activ in acest domeniu.

blefaro 0.jpg

Foto 8. Pacient de 33 ani, nemultumit de aspectul cazut al pleoapei superioare ochi stang, malformatie congenitala, a cautat timp de peste 15 ani o solutie la problema respectiva in mai multe centre din tara si strainatate. Se opereaza de catre Dr. Porumb, practicandu-se interventia de blefaroplastie superioara, reinsertia si ajustarea tensiunii muschiului elevator al ploapei superioare.

blefaro 1.jpg

Foto 9. Pacient de 52 ani, nemultumit de privirea obosita, de retragerea in jos a pleoapei inferioare (ectropion senil) si de surplusul de piele de la pleoapa superioara, apeleaza la chirurgie estetica de blefaroplastie a pleoapei superioare si inferioare (tetrablefaroplastie). Se remarca disparitia albului ochilor intre iris si pleoapa inferioara (corectia ectropionului) si eliminarea surplusului de piele de la nivelul pleoapei superioare.

blefaro 2.jpg

Foto 10. Pacient de 45 ani, nemultumit de privirea obosita, de cearcanele (pungile) de la nivelul pleoapei inferioare si de surplusul de piele de la pleoapa superioara, apeleaza la chirurgie estetica de blefaroplastie a pleoapei superioare si inferioare (tetrablefaroplastie). Se remarca disparitia pungilor de sub ochi de la nivelul pleoapei inferioare si eliminarea surplusului de piele de la nivelul pleoapei superioare.

blefaro 3.jpg

Foto 11. Pacienta de 37 ani, nemultumita de privirea obosita, de surplusul de piele de la pleoapa superioara si coltul ochilor, si de incretirea semnificativa a pielii din coltul ochilor (laba gastii),  apeleaza la chirurgie estetica de blefaroplastie a pleoapei superioare si tratament antirid. Se remarca eliminarea surplusului de piele de la nivelul pleoapei superioare si coltului ochilor.

blefaro 4.jpg

Foto 12. Pacient de 35 ani, nemultumit de privirea obosita, de cearcanele (pungile) de sub ochi, apeleaza la chirurgie estetica de blefaroplastie a pleoapei inferioare. Se remarca disparitia pungilor de sub ochi cu un aspect natural, armonios.

Suntem o clinica mica, exclusivista, dedicata exclusiv chirurgiei plastice si estetice de top, unde toti pacientii sunt operati exclusiv de Dr Porumb Serban, de la inceputul pana la sfarsitul interventiei chirurgicale.

Pentru a obtine Excelenta si Performanta in acest domeniu extrem de delicat si dificil, numarul maxim de operatii efectuate zilnic este limitat la 2, pentru a ne putea focusa la maxim pe rezultatul fiecarui pacient, fara nici o presiune legata de timp si pentru obtinerea unor rezultate de exceptie. Va rugam verificati la sectiunea "Referinte" opiniile unor chirurgi de reputatie mondiala legate de activitatea noastra.

! Atentie: toate cazurile prezentate sunt rezultatele interventiilor efectuate de Dr Porumb, nu utilizam exemple sau cazuri preluate din alta parte!! (alti doctori, companii, exemple publicitate firme produse estetice).  Verificati si la nas si la sani si fotografiile din fata, nu numai cele din profil! Foarte important acest aspect cand faceti alegerea Dumneavoastra !

Tel: +40 723 178 801
office@estetis-clinic.ro

dr serban porumb, chirurg estetic