Content
- În ce constă Intervenția Implant Mamar prin Tehnica Transaxilară Endoscopică?
- Care sunt Avantajele față de Tehnica Clasică?
- De ce nu este atât de cunoscută Tehnica Transaxilară Endoscopică în România?
- Întrebări Frecvente despre Tehnica Transaxilară Endoscopică
- Cine este Dr. Șerban Porumb și ce îl recomandă?
În multe situații, pacientele care doresc sâni mai voluminoși renunță la ideea de implant mamar din cauza cicatricilor care apar la nivelul sânilor. Aceste cicatrici apar însă numai prin tehnica clasică de implant mamar. În cazul tehnicii transaxilare endoscopice – #TEBA – Transaxillary Endoscopic Breast Augmentation, nu există nicio cicatrice la nivelul sânului, deoarece intervenția se efectuează printr-un pliu în vârful axilei. Astfel, singura cicatrice va fi una minusculă, aproape invizibilă, situată sub braț, unde se ascunde perfect în pliurile pielii.
Suntem singura clinică din România care, la momentul actual, efectuează acest tip de intervenție, deoarece este necesară o experiență avansată din partea chirurgului și aparatură medicală ultramodernă.
Pentru a afla mai multe informații despre această tehnică inovatoare, care este efectuată de către Dr. Șerban Porumb, cel care a efectuat prima intervenție de implant mamar prin abord transaxilar în 2002 în Los Angeles, te invităm să citești articolul de mai jos.
În ce constă Intervenția de Implant prin Tehnica Transaxilară Endoscopică?
După cum îi spune și numele, pe scurt, tehnica transaxilară endoscopică reprezintă plasarea implanturilor în axilă, cu ajutorul unui endoscop. Implanturile mamare pot fi plasate fie sub glanda mamară (subglandular), fie sub mușchiul pectoral (submuscular), printr-o incizie minimă de aproximativ 3-4 cm. Această incizie este strategic poziționată într-o cută naturală în vârful axilei, cunoscută sub numele de abord transaxilar, pentru a minimiza vizibilitatea cicatricii și pentru a permite o recuperare mai rapidă.
Pentru o plasare exactă a implantului, se utilizează un endoscop, un instrument subțire echipat cu o cameră și o lumină, conectat la un monitor video. Acesta transmite imagini 3D de înaltă definiție ale structurilor interne, permițând chirurgului să vizualizeze clar câmpul operator și să efectueze disecția cu o precizie și claritate maximă.
Implant Mamar prin Tehnica Transaxilară Endoscopică – Avantaje față de Tehnica Clasică
1. Absența cicatricilor la sâni
Marele și unul dintre cele mai importante avantaje ale intervenției de implant mamar prin tehnica transaxilară endoscopică, față de tehnica clasică, este lipsa cicatricilor la nivelul sânilor. De ce este acest lucru important?
Cicatricile, odată formate, sunt permanente; ele nu pot fi șterse cu radiera. Prin nicio metodă, fie ea laser sau altceva, cicatricile nu pot fi eliminate complet. Ba chiar mai mult, încercând să elimini o cicatrice, există riscul să apară una nouă, poate chiar mai deranjantă. În imaginea de mai jos se poate observa aspectul cicatricilor la 3 ani după intervenția clasică de implant mamar submamar.
În plus, cicatricile apărute prin tehnica clasică ies în evidență când te întinzi pe spate, fiind ușor de observat de către partener sau atunci când pacienta dorește să facă topless.
Și iată cum se prezintă un caz la 10 ani după intervenția de implant mamar prin tehnica transaxilară endoscopică, unde cicatricea de sub braț este practic insesizabilă.
2. Nu există riscul de desfacere a cicatricii
Pentru că nu avem cicatrici la nivelul sânului în urma intervenției de implant mamar prin axilă, practic eliminăm complet riscul desfacerii cicatricii, deoarece nu este supusă niciunei presiuni.
Acest lucru nu se aplică în tehnica clasică. În cazul metodei de implant mamar pe sub sâni există situații (cum este și cazul de mai jos) în care cicatricea de sub sân se desface din cauza tensiunii exercitate de implantul mamar.
3. Recuperarea mai rapidă și vindecare mai ușoară
Un alt mare avantaj al tehnicii transaxilare endoscopice este reprezentat de faptul că cicatricea se vindecă mult mai bine într-un pliu situat în axilă. În această zonă, pielea este mobilă ca și la nivelul pleoapelor, existând un țesut conjunctiv lax care asigură o cicatrizare mult mai optimă față de alte zone.
În cazul cicatricilor de sub sâni, apărute în urma intervenției clasice, acestea se vindecă mai greu; destul de frecvent, apar cicatrici hipertrofice sau chiar cheloide.
Au existat situații în care pacientele, deși aveau cicatrici cheloide în alte zone ale corpului, cum ar fi cele rezultate din cezariană, în urma intervenției de implant mamar prin axilă, cicatricea s-a vindecat normal, fără nicio problemă.
Observăm în imaginea de mai jos cât de frumos s-a vindecat cicatricea de sub braț, încât este aproape insesizabilă.
4. Risc de pierdere a sensibilității sfârcului semnificativ redus
Un alt aspect la fel de important este reprezentat de faptul că riscul de pierdere a sensibilității mamelonului și a pielii de la mamelon în jos până la șanțul inframamar este mult mai redus prin tehnica axilară endoscopică decât prin tehnica clasică submamară.
Acest lucru este posibil deoarece intervenția se efectuează de la distanță, printr-o tehnică minim-invazivă, utilizând echipamente medicale ultra moderne ce oferă o precizie maximă.
La Estetis Clinic, efectuăm această intervenție folosind pense atraumatice, similare cu cele din chirurgia robotică. Suntem singura clinică din România care aplică această tehnică, oferindu-le pacientelor posibilitatea de a obține schimbarea dorită.
5. Stabilitatea intervenției pe termen lung
În cazul intervenției de implant mamar prin tehnica transaxilară endoscopică, nu se secționează ligamentul șanțului inframamar. Acest aspect este deosebit de important, așa cum au demonstrat și numeroase studii de specialitate. Ligamentul inframamar joacă un rol esențial în menținerea stabilității pe termen lung a implantului mamar.
Așa cum se poate observa în fotografiile de mai sus, în cazul implanturilor introduse transaxilar endoscopic, chiar și la 10 ani după intervenție, rezultatul este stabil, ne informează Dr. Șerban Porumb, chirurg ce a realizat peste 1000 de intervenții prin tehnica transaxilară endoscopică și are peste 20 de ani de experiență în utilizarea acestei tehnici.
6. Se poate purta orice tip de sutien
Probabil că deja știi că, în urma unei intervenții de implant mamar prin tehnica clasică, o bună perioadă după operație ar trebui să porți un anumit tip de bustieră, dar în niciun caz un sutien cu întărituri pentru a nu apăsa pe cicatrici.
În urma intervenției de implant mamar prin tehnica transaxilară endoscopică, se poate purta orice tip de sutien, inclusiv cele cu “balene”/întărituri, deoarece, neavând nicio cicatrice sub sâni, nu va crea niciun fel de probleme.
7. Implantul se poate plasa atât în fața cât și în spatele mușchiului pectoral
Prin tehnica transaxilară endoscopică, implantul mamar poate fi poziționat atât în fața, cât și în spatele mușchiului pectoral, ceea ce ne permite uneori să efectuăm și un lifting intern al sânului în cadrul aceleiași operații. Condiția pentru a putea efectua acest lucru este ca gradul de ptoză mamară să fie unul mic. Reușim astfel să ridicăm sânii fără acele cicatrici suplimentare la nivelul sânilor.
Pentru a afla mai multe informații și curiozități despre tehnica transaxilară endoscopică, vezi secțiunea răspunsuri.
De ce nu este atât de cunoscută Tehnica Transaxilară Endoscopică?
Prin tehnica transaxilară endoscopică pot fi obținute rezultate remarcabile, însă această tehnică nu este una tocmai ușor de realizat, necesitând expertiză complexă și pregătire specială din partea chirurgului care o efectuează. De aici și numărul destul de redus al medicilor care practică această tehnică. Sub 1% dintre chirurgii plasticieni practică pe plan mondial implantul mamar prin axilă.
În România, Dr. Șerban Porumb este singurul care efectuează această tehnică, el fiind cel care a efectuat-o pentru prima dată în România în 2006. Având peste 24 de ani de experiență cu această tehnică, dintre care 6 ani petrecuți în spitale și clinici de top din Portugalia, SUA și Franța.
Implantul mamar prin axilă necesită aparatură de ultimă generație. La Estetis Clinic, intervenția se efectuează cu ajutorul unor pense de ultimă generație, dotate cu nanotehnologie, similare chirurgiei robotice, atraumatice, astfel încât recuperarea este mult mai rapidă și mai sigură, reducând durata operației și spitalizarea.
Conform studiilor de specialitate, acest tip de intervenție nu este cu nimic inferioară tehnicii clasice; dimpotrivă, vine cu chiar mai multe avantaje.
Întrebări Frecvente despre Tehnica Transaxilară Endoscopică
Pentru mai multe curiozități, accesează secțiunea răspunsuri.
Cine este Dr. Șerban Porumb și ce îl recomandă?
Cu peste 24 de ani de experiență în chirurgia plastică și estetică și peste 12.000 de intervenții chirurgicale, Dr. Porumb Șerban este un lider mondial în chirurgia sânului și rinoplastie. Rezultatele sale, recunoscute pentru frumusețea și naturalețea lor, i-au adus aprecierea Profesorului James L. Baker din SUA – chirurgul cu cea mai mare experiență din lume în implantul mamar considerându-l drept « lider și star în Europa prin rezultatele obținute în rinoplastie și augmentarea mamară ».
Dr. Porumb este primul chirurg plastician din România invitat să prezinte la Societatea Americana de Rinoplastie și la congresul Vegas Cosmetic Surgery, unde a vorbit despre augmentarea mamară transaxilară endoscopică, o tehnică pe care a introdus-o în România.