site ro chirurgie estetica site en aesthetic surgery

Interventii

Chirurgie plastica reconstructiva chirurgia mainii

Chirurgia reconstructiva si reparatorie restabileste functii sau defecte rezultate in urma unor traumatisme sau afectiuni de diferite cauze inclusiv tumorale, putand fi practicata la nivelul fetei, mainii sau oricaror altor regiuni ale corpului. Se pot vedea cateva exemple de reconstructii practicate de Dr. Porumb Serban, in urma diferitor afectiuni mentionate anterior.

Dr. Porumb Serban are competenta dobandita printr-un masterat universitar efectuat la Paris in chirurgia oncologica si reconstructia sanului, intitulat « Tehnici Chirurgicale in Chirurgia Mamara Reconstructiva si Carcinologica », organizat de renumitul Institut oncologic Goustave Roussy.

face 1.jpg

Foto 1. Pacient de 33 ani, nemultumit de aspectul cazut al pleoapei superioare ochi stang, malformatie congenitala, a cautat timp de peste 15 ani o solutie la problema respectiva in mai multe centre din tara si strainatate. Se opereaza de catre Dr. Porumb, practicandu-se interventia de blefaroplastie superioara, reinsertia si ajustarea tensiunii muschiului elevator al ploapei superioare.

face 2.jpg

Foto 2. Pacient de 65 ani, prezinta o formatiune tumorala maligna la nivelul piramidei nazale, se practica excizie oncologica si reconstructia plagii. Se remarca aspectul estetic postoperator, fara recidiva tumorala la 3 ani dupa interventie.

face 3.jpg

Foto 3. Pacient de 17 ani, suferind un accident de motocicleta, neavand casca de protectie, s-a produs un traumatism cu pierdere extensiva de substanta si expunere osoasa craniana. Reconstructie in mai multe etape cu un aspect estetic multumitor.

face 4.jpg

Foto 4. Pacient de 70 ani, operat de nenumarate ori pentru recidiva de formatiune tumorala maligna la nivelul fetei,  prezentand si o infectie cronica trenanta cu un miros extrem de dezagreabil, se reintervine cu re-excizie mult mai larga, indepartandu-se structuri din etajul mijlociu si superior al fetei, si reconstructie prin acoperirea defectului rezultat cu lambou liber musculo-cutanat si lambou mucos pentru refacerea unghiului intern al ochiului drept. Pacientul are pastrata atat functia vizuala (ochi drept) cat si functia respiratorie nazala. Abord multidisciplinar.

face 5.jpg

Foto 5. Pacienta de 39 de ani prezinta formatiune tumorala maligna la nivelul unghiului intern al ochiului si radacinii nasului. Se practica excizie in limite de siguranta oncologice si reconstructia estetica a defectului creat fara modificarea pozitiei sprancenei sau a pleoapelor.

face 6.jpg

Pacienta de 77 ani , avand o formatiune tumorala maligna neglijata care a invadat ochiul stang, nasul si obrazul stang. Se practica excizie in limite de siguranta oncologice, si reconstructia cu acoperirea defectului rezultat prin multiple lambouri cutanate si muscular, grefa de piele. Se remarca reconstructia cu pastrarea unitatilor estetice ale fetei.

face 7.jpg

Foto 7. Pacienta de 84 ani, avand o formatiune tumorala maligna la nivelul nasului se practica excizie in limite de siguranta oncologice cu indepartarea in cvasitotalitate a 2/3 inferioare ale nasului. Se efectueaza reconstructie in 3D, in trei planuri : mucos, cartilaginos si cutanat, cu pastrarea functiei estetice si respiratorii a nasului.

mana 0.jpg

Foto 8. Pacienta de 39 ani, avand unghia si patul unghial de la degetul inelar distruse de o ciuperca, se practica grefa de pat unghial prelevata de la un deget de la picior. Se remarca aspectul estetic deosebit la 2 ani dupa reconstructie, pacienta avand o unghie naturala si sanatoasa.

mana 1.jpg

Foto 9. Pacienta de 76 ani, suferind o amputatie traumatica de police mana dreapta, se practica o replantare cu revascularizarea policelui. Se remarca redobandirea unor functii esentiale ale acestui deget, cel mai important al mainii.

mana 2.jpg

Foto 10. Pacient de 17 ani, sufera de o avulsie cvasicompleta a pulpei digitale a degetului mijlociu, se practica reconstructia cu lambou cutanat de la distanta. Se remarca aspectul estetic deosebit, fara scurtarea degetului.

mana 3.jpg

Foto 11.Pacient de 51 ani, prezinta un traumatism complex mana stanga cu devascularizarea policelui, indexului si mediusului. Se practica revascularizarea cu restabilirea circulatiei sangvine si reconstructia osoasa, tendinoasa si nervilor digitali.

mana 4.jpg

Foto 12. Pacient de 13 ani, prezinta in urma unui accident sportiv o avulsie inchisa de tendon extensor la nivelul falangei distale a degetului mijlociu cu fractura asociata si pozitie vicioasa fara posibilitate de extensie activa la acest nivel (mallet finger – deget in ciocan). Postoperator pacientul prezinta restabilirea completa a functiei si aspect estetic in pozitie normala a falangei distale.

Tel: +40 723 178 801
office@estetis-clinic.ro

dr serban porumb, chirurg estetic