site ro chirurgie estetica site en aesthetic surgery

Interventii

Substante antirid si Fillere - Marire buze

Substanta folosita diminua contractia musculara actionand la nivelul jonctiunii neuromusculare avand o actiuna miorelaxanta. Aceasta este utilizata din 1975 de catre medici, pentru corectarea strabismului la copil, ticurile la nivelul fetei si clipirile incontrolabile la nivelul ochiului.

  • Principiul consista in utilizarea proprietatilor miorelaxante, avand ca scop principal reducerea actiunii muschilor pentru atenurarea ridurilor orizontale sau verticale de la nivelul fetei, de a obtine o netezire a reliefurilor cutanate, permitand un efect de intinerire prin relaxarea tensiunii musculare. Prin o mai buna distribuire a tensiunii dintre diferiti muschi antagonisti la nivelul fetei, putem obtine o mai buna balanta muscualara avand ca scop o mai buna echilibrare si o armonie faciala.
  • Durata efectului variaza in functie de mai multi factori, in general tratamentul e recomandat a fi repetat intre 3 si 9 luni.
  • Aceasta substanta este si o metoda eficienta de tratament pentru transpiratia excesiva (hipersudoratia) de la nivelul axilei, mainilor sau picioarelor. Actioneaza local asupra glandelor sudoripare, blocand transpiratia (sudoratia), efectul e recomandat a fi repetat intre 3 luni si 1 an, in functie de reactia individuala.

Fillerele sunt niste produse de umplere, care isi propun sa corecteze printr-o modalitate simpla si rapida, anumite semne de imbatranire sau disarmonii la nivelul fetei, umpland un volum unde acesta e considerat necesar.

Corectiile cel mai frecvent efectuate pot fi impartite in patru categorii:

  • Depresiuni: santuri nazo-geniene (de la aripa nazala la coltul gurii), la nivel coltului gurii, de o parte si alta a mentonului,  santuri labio-mentoniere, cearcane, etc
  • Riduri: frontale, intre sprancene, coltul ochilor, obraji, menton, in jurul gurii, etc.
  • Buze: redesenarea conturului, ingrosarea sau obtinerea unui volum mai accentuat (marire buze)
  • Corectarea volumului: pometi, menton, contur mandibular, obraji, nas, sechele cicatriciale (acnee, varicela, post-traumatice...)

De obicei aceste dizgratii nu dispar complet, dar vor fi considerabil atenuate cu ajutorul acestor produse injectabile, de obicei fiind recomandat reinnoirea tratamentului la 6-12 luni pentru a intretine un rezultat obtinut.

substanta antirid

Foto 1. Pacienta de 34 ani, nemultumita de ridurile dintre sprancene (riduri de incruntare) care confera un aspect sever, suparat si obosit al fetei. Se practica interventia cu substanta antirid, remarcandu-se disparitia ridurilor si aspectului incruntat dar pastrandu-se fizionomia si aspectul natural al fetei.

substanta antirid foto

Foto 2. Pacienta de 33 ani, nemultumita de aspectul obosit al privirii si incretirea pielii in coltul ochilor (laba gastii). Se practica tratament cu substanta antirid, remarcandu-se disparitia ridurilor si pastrarea aspectului natural.

tratament hemipareza faciala

Foto 3. Pacienta de 56 ani, afectata de o hemipareza faciala stanga de cauza necunoscuta, prezentand o hiperactivitate compensatorie pe partea dreapta, avand un aspect nenatural, de grimasa, al fetei. Se practica tratament cu substanta miorelaxanta, la nivelul intregii fete, obtinandu-se o relaxare a musculaturii pe partea dreapta cu un aspect natural al intregii fete. Ulterior in lunile urmatoare paralizia faciala dispare spontan (paralizie idiopatica Charles-Bell) pacienta nu mai necesita tratament.

blefaroplastie antirid

Foto 4. Pacienta de 37 ani, nemultumita de privirea obosita, de surplusul de piele de la pleoapa superioara si coltul ochilor, si de incretirea semnificativa a pielii din coltul ochilor (laba gastii),  apeleaza la chirurgie estetica de blefaroplastie a pleoapei superioare si tratament antirid. Se remarca eliminarea surplusului de piele de la nivelul pleoapei superioare si coltului ochilor.

marire buze cu acid hialuronic

Foto 5. Pacienta de 22 ani, nemultumita de conturul, forma si volumul insuficient al buzelor, apeleaza la chirurgie estetica de marire buze cu acid hialuronic. Se remarca aspectul mai carnos al buzelor, in acelasi timp pastrand naturalul, fara a avea un aspect artificial.

emodelare buze cu acid hialuronic

Foto 6. Pacienta de 47 ani, nemultumita de conturul si forma buzelor, apeleaza la chirurgie estetica de remodelare buze cu acid hialuronic. Se remarca aspectul mai armonios al buzelor, in acelasi timp pastrand naturalul, fara a avea un aspect artificial.

Peeling chimic si lasere

Dr. Porumb are competenta si experienta in manipularea diferitelor tipuri de lasere medicale, avand si un masterat universitar obtinut la Paris in lasere medicale.

Laser provine din acronimul LASER (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) si reprezinta o tehnica chirurgicala care permite o fotovaporizare controlata, in functie de diferitele tipuri de laser utilizate, putem obtine o chirurgie mai precisa, cu cicatrizare mai rapida, sau stimularea si reorientarea fibrelor de colagen din profunzimea pielii, sau indepartarea tatuajelor sau epilare definitiva.

Peelingul reprezinta o arsura controlata a pielii fetei, decolteului sau mainii, avand ca si scop ameliorarea aspectului acesteia din punct de vedere al ridurilor si petelor eventual prezente.  Exista mai multe tipuri de peeling, agentii utilizati putand fi diferiti, de la substante vegetale sau chimice, efectul produs in functie de agentul utilizat, concentratia acestuia si timpul de aplicare, poate varia de la o simpla exfoliere pana la o veritabila abraziune avand ca efect diminuarea pana la disparitie a anumitor imperfectiuni ale pielii.

diploma laser medical

Masterat Universitar « Lasere Medicale », an universitar 2004-2005, Universitatea Paris 5 Rene Descartes, Paris, Franta

! Atentie: toate cazurile prezentate sunt rezultatele interventiilor efectuate de Dr Porumb, nu utilizam exemple sau cazuri preluate din alta parte!! (alti doctori, companii, exemple publicitate firme produse estetice).  Verificati si la nas si la sani si fotografiile din fata, nu numai cele din profil! Foarte important acest aspect cand faceti alegerea Dumneavoastra !

Tel: +40 723 178 801
office@estetis-clinic.ro

dr serban porumb, chirurg estetic